top of page

Waarom ik zoveel verschillende Social-Media gebruik


Alhoewel Google+ als Sociaal-Media-Platform het niet zo goed doet als Bijvoorbeeld Facebook of Twitter, is het voor mensen die graag in de zoekresultaten van Google willen verschijnen toch handig om toch een Blog of Website en een Google+ account te beginnen.

Waarom?

Een praktijk-voorbeeld.

Binnenkort zijn er in België Gemeenteraadsverkiezingen en in Tienen zijn er bijvoorbeeld 12 partijen met elk 31 kandidaten.

Deze kandidaten zullen volop berichten in verband met hun campagne beginnen te plaatsen op Facebook.

Een rekensommetje 12 partijen maal 31 kandidaten = 372 berichten per dag als elke kandidaat slechts één bericht op Facebook plaatst.

Indien hun partijgenoten deze berichten dan ook nog eens verspreiden via hun Facebook.....

Gevolg

Mensen die zoveel berichten binnenkrijgen rond politieke campagnes doen deze berichten niet meer open of markeren het zelfs als spam.

Wat gebeurt er dan wel?

Mensen die iets willen weten omtrent een kandidaat, tikken zijn/haar naam in via Google en wat dan?

Kandidaten die een eigen website hebben waar een site-Map is ingediend bij Google die uitgebreid gewerkt hebben aan een SEO-Plan en die een Google+-account hebben waar de link naar hun site is aangebracht, verschijnen meteen bovenaan in de zoek-machines.

Let wel om goed te kunnen omgaan met SEO, dit vraagt geen dagen, geen weken, geen maanden maar jaren intens studiewerk (ik kan het weten, ik ben reeds gedurende verschillende jaren alle studie-paketten van Google en You-tube-crator-academy aan het volgen en geloof me het vraagt heel veel studie-tijd) en dan nog vraagt het heel veel tijd vooraleer Uw site wordt gevonden door de zoek-machines.

Mijn sites

en Wie is Theo herbots zijn ook niet van vandaag op die plaats terechtgekomen waar U ze nu kunt vinden in de Google-Ranking. Bovendien moeten er geregeld nieuwe berichten aan toegevoegd worden om op die plaats te kunnen blijven staan.

Ter verduidelijking

Het is goed als U berichten verspreid via Facebook en andere Social-Media, maar niet in een drukke periode. Het voorbeeld dat ik hier heb aangehaald rond Gemeenteraadsverkiezingen is evengoed van tel voor mensen die producten aanbieden. In een periode zoals Kerstmis bijvoorbeeld is er een overaanbod op de Social-Media en moet U de duimen leggen voor die grote bedrijven die er miljoenen tegen aangooien.

Natuurlijk is dit ook het geval in de Google-zoekmachines MAAR!!!

Indien U

  1. Een Blog of website heeft die U kunt verbinden met Google+ (wat niet altijd het geval is)

  2. U regelmatig nieuwe berichten verspreid die SEO gericht zijn (de manier hoe de zoekmachines werken) of U kunt beroep doen op iemand die ervaring heeft op dit vlak

  3. U een Google+-account en een YouTube-Account heeft waar Uw Site of Blog aan vebonden is.

  4. U zich niet concentreert op één Social-Media maar op meerdere waar U uw Website of Blog aan verbindt

  5. U minstens vijf maanden voor de krietieke datum (bijvoorbeeld verkiezingen of Kerstacties)

  6. U er in slaagt om andere Blogs (bijvoorbeeld op WordPress) te bezoeken, reacties te geven op commentaar-formulieren met een link naar Uw site of Blog

  7. DAN.... heeft U heel veel kans om toch een hoge score te behalen in de Google-Ranking

Indien deze inspanningen niet geleverd worden, dan kan U nog altijd gebruik maken van Google-Adwords, maar dan wordt het een dure bedoening en is er nog altijd niet de garantie dat U bovenaan anderen uitsteekt, anderen die wel doen wat ik hierboven heb aangehaald of bereid zijn om heel veel geld te spenderen via Google-Adwords.

Bovendien

Indien U bijvoorbeeld kandidaat bent bij een verkiezingscampagne en Uw naam is in het verleden genoemd in de pers, komen de mensen die Uw naam intypen via Google op dit artikel uit. Vaak zijn het dan artikels die reeds lang voorbijgestreefd zijn, of erger waar er negatieve commentaar over U wordt gebracht.

Vandaar dat ik zoveel verschillende Social-media heb en ook verschillende Blogs, om hoog in de ranking van Google te staan, zowel als kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen als ook om mijn producten op het internet aan te bieden, zonder er enorme sommen tegen aan te gooien.

Vriendelijke Groet

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • YouTube Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page