top of page

Wat is SEO

Alhoewel ik me de laatste tijd vooral concentreer op Fotografie, mag ik mijn andere trouwe volgers die vooral interesse hebben in Blogging-Tips, niet uit het oog verliezen. Vandaar dit artikel: “wat is SEO

Wat is SEO

Dagelijks zoeken miljarden mensen naar dingen die ze willen op zoekmachines, zoals Google of Yahoo.

Onderzoek toont aan dat 93% van de online ervaringen beginnen met een zoekmachine.

Google belicht de zoekwoorden in de verklaring en verbindt de persoon met de websites die deze zoekwoorden bevatten.

De echte focus achter SEO is om te proberen en in te breken in de top zoekresultaten op zoekmachines als studies tonen 73% van de mensen niet eens voorbij het eerste zoekresultaat!

Wanneer u een product of dienst verkoopt, moet u er vanuit het oogpunt van de consument over nadenken.

Leads van zoekmachines hebben een close rate van 14,6%,terwijl uitgaande leads (bijvoorbeeld billboards, direct mail, enz.) een close rate van 1,7%hebben.

Simpel gezegd, effectieve SEO zal uw verkoop stimuleren en het bevorderen van uw website.

Welke zoekmachine u ook gebruikt, u zult merken dat de zoekresultaten voortdurend zullen veranderen.

Dat komt omdat Google updates hoe ze rang websites, met behulp van dierlijke namen zoals Google Panda, met de nieuwste update wordt Google Hummingbird.

Dus om de basis achter wat SEO is uit te leggen, ga ik eerst uitleggen hoe Google beslist welke pagina’s zullen verschijnen wanneer mensen zoeken naar specifieke dingen.

Hoe verkeer van zoekmachines te stimuleren


Hoe verkeer van zoekmachines te stimuleren

Het algoritme dat Google gebruikt is complex en er zijn tal van ranking factoren voor een pagina. Simpel gezegd, de criteria is:

  1. De informatie die uw pagina biedt moet van hoge kwaliteit zijn, relevante informatie over wat er wordt gezocht.

Bijvoorbeeld, als de zoekopdracht is ‘wat is marketing?’ en uw pagina gaat over marketing, dan is de informatie op uw pagina moet relevante statistieken die de opkomst en het belang van marketing te verklaren.

Evenals links van hoge kwaliteit om te ondersteunen wat je zegt.

  1. Google bepaalt de relevantie van uw gegevens door via uw website te‘crawlen’en via het algoritme te evalueren of deze relevant is voor wat de zoekopdracht was.

  1. De kwaliteit van de pagina wordt op verschillende manieren bepaald, maar de meest prominente is de kwaliteit en het aantal andere websites die aan uw pagina worden gekoppeld. Als uw site over laptops wordt gekoppeld aan sites die niemand anders op het web heeft gekoppeld aan, en mijn site over laptops krijgt links van plaatsen die zijn gekoppeld aan vaak, dan is mijn site zal worden verondersteld te zijn van hogere kwaliteit dan de jouwe. Sommige gratis online tools die u gebruiken om de kwaliteit van uw links te controleren zijn MozTool of WSO.

Er zijn ook enkele extra elementen die Google weegt om te bepalen waar uw site zal rangschikken en deze zijn:

  1. Hoe zijn mensen omgaan met uw website en inhoud? Zijn ze vinden wat ze nodig hebben op uw site of zijn ze terug te keren naar de zoekpagina gefrustreerd? Hebben ze zelfs klikken op uw link of zijn ze het negeren?

  2. De laadsnelheid van uw site is ook zeer belangrijk, evenals de mogelijkheid om mobielvriendelijk te zijn. Door uw pagina snel en eenvoudig te laden te maken, u het bouncepercentage van uw bestemmingspagina drastisch verlagen.

  1. Unieke inhoud krijgt altijd de voorkeur boven gekopieerde inhoud of content met een lage waarde. Het laat zien dat je een bepaald niveau van expertise op het onderwerp bij de hand.

Het algoritme van Google houdt rekening met tal van rankingfactoren in reactie op zoekopdrachten en dit proces wordt voortdurend verfijnd.

Wat belangrijk is voor u om te beseffen is dat, hoewel het kan zeer gedetailleerd zijn, je hoeft niet te worden een expert in wat IS SEO te rangschikken voor de top zoekresultaten. Sommige beheerde web hosting diensten kunnen deze ontmoedigende taak volledig van je bord. De truc is om erachter te komen van de beste werktechnieken en ze te gebruiken in uw voordeel.

De truc is om erachter te komen van de beste werktechnieken en ze te gebruiken in uw voordeel.

In dit artikel zal ik u begeleiden door een aantal bewezen praktijken die u zullen helpen rijden gericht verkeer door het optimaliseren van uw websites volgens een aantal SEO basics.

Factoren die van invloed zijn op SEO-optimalisatie


SEO-optimalisatie

On-Page optimalisatie:

  1. Zoekwoorden worden beschouwd als het belangrijkste onderdeel van on-page SEO optimalisatie. Het is belangrijk om de juiste zoekwoorden te kiezen en om dit te doen moet je het zoekwoord relevantie, zoekvolume en concurrentie in het achterhoofd te houden. Als de laatste tijd, de focus is verschoven naar long-tail zoekwoorden als ze meer passen bij de zoekpatronen van de hedendaagse internetgebruikers.

Deze zijn ook minder concurrerend, bijvoorbeeld, single woord-zoekwoorden zoals ‘T-shirt’ zal zeer concurrerend zijn, terwijl een long-tail trefwoord als ‘Blue American Apparel T-shirts’ zal minder concurrerend zijn en zal ook effectief zijn.

  1. Het volgende belangrijke element om te begrijpen wat SEO is, is de Meta-beschrijving.

Vaker wel dan niet, de Meta Beschrijving ontbreekt, te kort, of te lang! Het ideale bereik voor een Meta-beschrijving is 71-155 tekens en slechts 34% van de resultaten vallen in dit bereik.

Uw Meta Beschrijving moet altijd beschrijven wat er op uw pagina echter, is het belangrijker dat het een lijst van de zoekwoorden die u hebt gekozen om te concurreren voor in zoekmachines.

Als het zoekwoord dat u hebt gekozen bijvoorbeeld ‘blauwe katoenen sokken’ is, zorg er dan voor dat u ‘blauwe katoenen sokken’ opneemt in uw metabeschrijving.

  1. Een ander essentieel element dat uw website zal helpen meer verkeer te genereren is Alt Text.

Als u afbeeldingen in uw artikel gebruikt, zorg er dan voor dat u ze relevante titels geeft, omdat deze afbeeldingen vervolgens verschijnen wanneer naar die zoekwoorden wordt gezocht.

Als u bijvoorbeeld foto’s van een aangepaste Superman-waterfles op uw artikel hebt staan, slaat u de alt-tekst voor de afbeelding op als ‘aangepaste supermanwaterfles’, en dan verschijnt die foto wanneer dat zoekwoord wordt gezocht.

60% van de consumenten heeft meer kans om contact op te nemen met een bedrijf of een site te bezoeken wanneer een relatieve afbeelding wordt weergegeven in hun zoekresultaten.

  1. Vervolgens hebben we de titel tag, die tot doel heeft om een duidelijk beeld van wat de inhoud op de pagina gaat over te geven. De titel van de pagina zal het eerste zijn dat een zoeker ziet in SERPs en dan zal hij beslissen of uw pagina gaat om zijn behoeften te vervullen of niet.

Google vereist niet langer dat uw titeltag een exact zoekwoord bevat om te begrijpen waar de inhoud van de pagina over gaat.

Zoekmachines zijn nu krachtig genoeg om de inhoud en de context te begrijpen in plaats van alleen te vertrouwen op de zoekwoorden.

Om het voordeel te maximaliseren natuurlijk gebruik maken van belangrijke zoekwoorden en houd uw titels 50-60 tekens lang.

Een voorbeeld van een goede titel zou kunnen zijn ‘Wat is SEO?’

Veel mensen begrijpen niet dat er een verschil is tussen de titeltag en de H1-tag.

De titeltag is degene die zichtbaar is in SERPs, terwijl de H1-tag de weergegeven titel op de pagina zelf is.

Ondanks het belang van de H1-tag gebruiken veel nieuwe bedrijven het niet.

  1. SSL-sites zijn essentieel omdat Google deze verkiest. Door SSL in te schakelen, vert u de kans op interferentie van een derde partij tussen uw webserver en de webserver van uw bezoeker.

  1. Internal Linking is ook een zeer belangrijk onderdeel van On-page SEO. Door te linken naar verschillende relevante pagina’s op uw site, houdt u uw bezoekers langer bezig en maakt het ook gemakkelijker voor zoekmachines om alles te crawlen.

69% van de sitegebruikers gebruikt interne aanbevelingen om een idee te geven van waar je naartoe moet.

Off-page optimalisatie:


Off-page optimalisatie:

  1. Het toevoegen van backlinks is een van de belangrijkste off-page SEO factoren.

Het aantal en de kwaliteit van de backlinks is wat het belangrijkst is als Google dit beloont door het verzenden van verkeer uw weg.

Verrassend genoeg, meer dan 55% van de pagina’s hebben nul backlinks wijzen naar hen.

  1. Domain Authority is het nummer dat u door zoekmachines krijgt om de sterkte van uw website te bepalen. Dit aantal is tussen de 1-100 en kan worden gezien als een cijfer voor uw website.

Hoe hoger uw domeinautoriteit, hoe meer voorkeur Google u geeft in de zoekresultaten. Enkele factoren die van invloed zijn op uw domeinautoriteit zijn de geschiedenis van de domeinnaam, hoeveel tijd u de domeinnaam hebt gehad, het aantal backlinks en het aantal van 404 pagina’s. Het maximaliseren van uw domeinautoriteit is een geweldige manier om uw ranking te verbeteren.

  1. Last but not least, sociale promotie is ook een van de off-page SEO tactiek. De pagina ranking kan niet direct worden gekoppeld aan de interacties op haar sociale media berichten echter, sociale berichten die het genereren van klikken gaan om meer verkeer naar uw site te genereren! Het gebruik van verschillende sociale media sites zoals Facebook, Twitter, etc. om uw sites te promoten zal u ten goede komen. Hier zijn een aantal sociale media marketing ideeën die je zou kunnen gebruiken.

Een studie uitgevoerd in 2018 door Hootsuite testte de SEO resultaten van artikelen met en zonder sociale promotie en vond dat stukken met top sociale aandelen een gemiddelde boost van 22% kregen ten tijde van het experiment.

Waarom is SEO beter dan PPC?


Waarom is SEO beter dan PPC?

Zowel SEO en PPC zijn onderdeel van zoekmachine marketing en het belangrijkste verschil tussen hen is dat het verkeer gegenereerd uit SEO is gratis en organisch, terwijl het verkeer gegenereerd uit PPC is niet (de naam zelf suggereert dat je moet betalen-per-klik.) PPC heeft zijn voordelen echter SEO is de weg te gaan, vooral als je een nieuw bedrijf!

Een enquête in 2019 vroeg 58 marketeers welk kanaal effectiever was in het stimuleren van de verkoop voor hen, en 70% zei SEO.

Marketeers beschouwen SEO als de betere aanpak op lange termijn te nemen, omdat, door middel van het, uw site bouwt geloofwaardigheid en betrouwbaarheid met het publiek.

Het hebben van een sterke reputatie en goede recensies zal verder profiteren van uw site.

SEO helpt u om een niveau van vertrouwen op te bouwen met uw klanten.

Veel klanten zijn zich bewust van het feit dat bedrijven die organisch zijn ranking zijn er vanwege de kwaliteit van hun site. Met andere woorden, ze weten dat er een reden is dat je nummer 1 bent of zelfs in de top 5.

Bovendien, marketeers zeggen dat SEO genereert hogere kwaliteit leads en conversie ratio door middel van organisch verkeer blijkt te zijn hoger dan PPC.

Het belangrijkste voordeel van SEO volgens mij is de kosten. Als u op een krap budget, kon je gebruik maken van de meerderheid van SEO technieken gratis!

Lokale bedrijven over de hele wereld het erover eens dat SEO is een betere kosteneffectieve methode dan PPC voor hen.

Het uiteindelijke voordeel dat SEO heeft over PPC is dat terwijl veel gebruikers niet kunnen klikken op de betaalde advertenties die ze zien, zullen ze de top ranking sites op zoekmachines te bezoeken.

Marketeers hebben ontdekt dat klanten de neiging hebben om betaalde advertenties te vermijden omdat ze het gevoel hebben dat het bedrijf hen minimale technische hulp kan bieden en alleen op zoek is om hun product of dienst te verkopen.

Dingen om te vermijden in SEO:


Dingen om te vermijden in SEO:

Veel mensen denken dat ze het antwoord hebben op ‘wat is SEO?’ en uiteindelijk teleurgesteld omdat ze niet hun gewenste resultaat te krijgen.

Dat komt omdat ze zich alleen hebben gericht op wat ze moeten doen en niet op wat ze niet zouden moeten doen!

Hier zijn een paar fundamentele dingen te vermijden bij het gebruik van SEO methoden in uw voordeel:

  1. Trefwoord vulling is een van de belangrijkste fouten die mensen maken! Overmatiggebruik van zoekwoorden heeft invloed op de leesbaarheid van uw inhoud en kan leiden tot minder verkeer.

1-2% trefwoorddichtheid wordt aanbevolen.

  1. Vermijd vervelende advertenties. Ze kunnen binnendringen met het plezier dat uw lezer kan krijgen van het lezen van uw inhoud en kan ook vertragen uw sites laadsnelheid.

  1. Koop geen links. Zij zullen de waarde van uw site te verminderen als de meest waardevolle links zijn degenen die afkomstig zijn van autoriteit sites in uw niche. Ahrefs vond de gemiddelde kosten van een betaalde link te worden $352.92, dus ze zijn gewoon niet de moeite waard. Ze zijn ook een schending van de Google-kwaliteitsrichtlijnen.

  2. Geen full-screen advertenties op mobiele telefoons. Als u uw klant een advertentie op volledig scherm presenteert om uw app op hun telefoon te downloaden, vermindert Google uw positie.

57% van de gebruikers raadt een bedrijf met een slecht ontworpen mobiele site niet aan.

  1. Niet-zichtbare of misleidende links en verborgen teksten zijn een enorme nee! Het heeft geen zin om koppelingen toe te voegen als je kijker er geen toegang toe heeft. Dus nooit links toevoegen in slechts volledige stops of komma’s, in plaats daarvan doel 2-3 woorden. 18% van de links stuurt gebruikers niet eens waar ze naartoe willen!

  2. Geen gekopieerde inhoud! Als Google twee pagina’s vindt die dezelfde informatie bevatten, worden alleen een van die pagina’s geïndexeerd. Dat is de reden waarom originele inhoud is een belangrijke functie in SEO.

Conclusie


Conclusie

Zoekmachine algoritmen veranderen de hele tijd, maar de sleutel tot het uitzoeken wat SEO ligt in de wetenschap dat de belangrijke dingen zoals externe links, domein autoriteit, enz.

Een laatste ding dat je moet onthouden is dat na het toepassen van al uw technieken, bijhouden van uw SEO resultaten en zie proberen en begrijpen wat je beter doen. Voortdurend updaten van uw website rekening houdend met al deze praktijken en u bent zeker om resultaten te bereiken!

Uit het Engels vertaald Bron:

Deel met Familie, Vrienden en Kennissen, zij zullen U dankbaar zijn | *•.¸♡ ᴡᴏʀᴅᴘʀᴇs-ʙʟᴏɢɢᴇʀs ɢᴇʙʀᴜɪᴋ ᴅᴇ ʜᴇʀʙʟᴏɢ-ᴋɴᴏᴘ ♡¸.•*

7 weergaven

Opmerkingen


bottom of page