top of page

Logo ontwerpgids deel 2 | Logo design guide part 2

Logo ontwerpgids

Nona Blackmangeplaatst op5 juni 20196 mei 2019 10 min gelezen

Als u een manier zoekt om een ​​logo te ontwerpen, zijn we er om u te helpen. In deze gids leggen we de verschillende categorieën van logo-ontwerp uit, kijken we naar de eigenschappen die geweldige logo’s gemeen hebben, laten we zien hoe u uw eigen logo helemaal zelf kunt maken en delen we een geweldige tool voor online logo-ontwerp om u te helpen snelheid te maken het proces en bespaar geld.

Uw logo is het gezicht van uw bedrijf. Het is vaak het eerste wat een potentiële klant merkt over een bedrijf, of ze het tegenkomen op uw visitekaartje, uw sociale mediaprofiel of uw website. Het is een essentieel onderdeel van het verhaal en de merkidentiteit van uw bedrijf en moet een prominente plaats innemen in al uw merk- en marketingmaterialen.

Een goed ontworpen logo is een eenvoudige manier om een ​​goede eerste indruk te maken, te communiceren waar uw bedrijf voor staat en u te onderscheiden van de concurrentie.

Logo ontwerpcategorieën

Logo-ontwerpen vallen in drie brede categorieën. Elke categorie biedt zijn eigen voordelen, dus het is belangrijk om de tijd te nemen om hun verschillen te begrijpen en na te denken over wat zou resoneren met uw bredere merkverhaal voordat u daadwerkelijk begint met het maken van uw eigen logo.

1. Op afbeeldingen gebaseerde logo’s

Op afbeeldingen gebaseerde logo’s gebruiken alleen een symbool om een ​​bedrijf te vertegenwoordigen. Ze zijn ofwel:

Abstracte afbeeldingen, zoals die gebruikt door Airbnb, Pepsi en Microsoft.

Airbnb

Letterlijke afbeeldingen die zijn vereenvoudigd en gestileerd, zoals de logo’s van Apple, Twitter en Penguin.

tjilpen

Beeldgebaseerde logo’s zijn eenvoudig, vetgedrukt en roepen het merk meteen op. Ze werken echter het beste met grote bedrijven die in de loop van de tijd een erkenning hebben opgebouwd. Ze zijn niet de beste keuze voor kleine bedrijven die net beginnen.

2. Tekst-gebaseerde logo’s

Op tekst gebaseerde logo’s gebruiken de bedrijfsnaam, zoals het eBay-logo, een monogram, zoals dat van Coco Chanel, of een initiaal, zoals de ‘W’ die WordPress gebruikt.

WordPress

Een op tekst gebaseerd logo, met de bedrijfsnaam, is een goede optie voor een nieuw bedrijf, of een klein bedrijf met een relatief korte naam, om mensen vertrouwd te maken met uw merk. Het monogram en de initiaal zijn echter niet de beste keuze, vanwege een gebrek aan merkherkenning.

3. Combinatie logo’s

Combinatielogo’s, zoals de logo’s van Dove, Mastercard (tot voor kort) en Puma, bevatten zowel het symbool als de tekst in hun ontwerp.

Duif

Combinatie logo’s zijn waarschijnlijk de meest populaire logo’s in de buurt. De meeste bedrijven die symbolen, monogrammen of initialen gebruiken, combineren ze met tekst om de naam van het bedrijf te spellen. Dit maakt hun logo gemakkelijker te onthouden, vooral wanneer een bedrijf nieuw is en het logo niet alleen herkenbaar is. Zodra het logo van een bedrijf wijdverspreid wordt herkend, wordt het gebruik van tekst optioneel. Het creditcardbedrijf Mastercard heeft bijvoorbeeld onlangs besloten de naam te verwijderen van het bekende logo van elkaar kruisende cirkels .

Kwaliteiten van een geweldig logo

Nu u een goed idee hebt van de verschillende soorten logo’s die het meest worden gebruikt door bedrijven, laten we eens kijken naar de kwaliteiten die een geweldig logo vormen.

1. Eenvoud

De beste logo’s houden de zaken simpel omdat een eenvoudig logo gemakkelijk te herkennen en te onthouden is en gemakkelijk op en neer te schalen zonder kwaliteitsverlies.

Interieur ontwerper Logo ontwerpsjabloon, plaats

2. Relevantie

Geweldige logo’s gebruiken lettertypen, kleuren en symbolen die de afbeelding weerspiegelen die ze willen dat hun merk overbrengt. Een logo is relevant wanneer het kijkers een goed idee geeft van waar een merk over gaat.

Organic Food Restaurant-logo M aker, Placeit

3. Memorability

Een logo is een inleiding tot een bedrijf, dus het moet dat bedrijf van anderen identificeren en onderscheiden, de aandacht van een potentiële klant trekken en een positieve en blijvende indruk achterlaten. Daarom zijn de beste logo’s ook zeer gedenkwaardig.

Houtbewerking Logo Template, Placeit

4. Doordacht gebruik van kleur

Kleur springt in het oog, roept emoties op en brengt boodschappen over. Daarom denken merken goed na over wat ze willen communiceren met de kleuren die ze gebruiken in hun logo’s.

Craft Chocolate Logo Maker, plaats

5. Voorzichtig met trends

Geweldige logo’s zijn meestal klassiek in plaats van trendy, dus probeer de tand des tijds te doorstaan ​​in plaats van te springen op een trend die misschien van voorbijgaande aard is.

Logo sjabloon voor bakkerij bedrijfslogo ontwerp, Placeit

Logo’s moeten hun kwaliteit behouden, of ze nu worden verkleind of worden gebruikt voor afdrukken of op internet, dus de beste logo’s zijn veelzijdig en werken in elke context.

Online logo sjabloon voor professionele fotografen, plaats

Elk bedrijf heeft een ‘waarom’, buiten het voor de hand liggende om geld te verdienen. Dat ‘waarom’ kan te maken hebben met de manier waarop het bedrijf is begonnen, met de manier waarop het wordt geleid, met de filosofie of met iets anders. Dus het maken van uw eigen logo begint bij uw merkidentiteit en merkidentiteit is geworteld in het verhaal dat uw bedrijf de wereld over zichzelf wil vertellen.

Als we naar het Apple-logo kijken, zien we niet alleen een vereenvoudigde weergave van een appel met een hap die eruit is gehaald, we zien een innovatief en tot de verbeelding sprekend bedrijf dat mensen via technologie wil helpen. Dat is het verhaal van Apple – wat is van jou?

Neem even de tijd om na te denken over waarom uw bedrijf doet wat het doet. Wie is het om te dienen en hoe? Waar maakt het verschil? Waar staat het voor?

Wat u ontdekt door deze vragen te beantwoorden, zal helpen om het ontwerpproces van het logo vorm te geven.

2. Als uw merk een bijvoeglijk naamwoord zou zijn, wat zou het dan zijn?

Nu is het tijd om uw handen uit de mouwen te steken en ideeën voor uw logo te genereren door een Logo Design Plan te maken.

Pak een groot, leeg vel papier en teken drie kolommen. Schrijf in de eerste kolom de eerste bijvoeglijke naamwoorden die in je opkomen als je aan je bedrijf denkt. Denk aan bijvoeglijke naamwoorden die uw bedrijf beschrijven, de stijl ervan, en de voordelen ervan voor potentiële klanten. Sommige mogelijke descriptoren kunnen gezinsvriendelijk, betrouwbaar, organisch, vintage, leuk, avontuurlijk, enz. Zijn. Als u vastloopt, bedenk dit dan vanuit het oogpunt van uw klant. Hoe zou je willen dat ze je beschrijven?

3. Schets enkele ideeën

Ga naar de tweede kolom, waar het tijd is om wat ideeën te schetsen. Maak je geen zorgen als je niet de beste artiest ter wereld bent – het gaat erom een ​​idee vast te leggen, niet te bewijzen dat je een geheime Michelangelo bent. En als je echt niet wilt tekenen, dan is het voldoende om een ​​beschrijving van je idee te schrijven.

Brainstormen en vrijblijven door ideeën te schetsen waarvan u denkt dat ze uw merk en de voordelen die het biedt, het beste kunnen vastleggen. Houd de dingen heel simpel en probeer alle categorieën van logo’s die we hierboven bespraken: abstracte en letterlijke symbolen, styliseer de naam van uw bedrijf, gebruik een monogram of een begin en probeer een combinatie van symbool en tekst. Niets is off-limits op dit punt.

4. Krijg savvy met kleur

Voor deze stap heb je kleurpotloden of verf nodig. Als u geen van beide hebt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Nogmaals, u kunt de naam van de kleur in plaats van de kleur zelf schrijven. Als je kennis van kleur vaag is en je je een beetje nerveus voelt over deze stap, lees dan dit artikel over de 10 beste logo kleurenschema’s en kom hier dan op terug.

Nu dat je uitgebeend bent op kleur en de betekenis en emoties kent van elke toon, trek je je verven of kleurpotloden eruit en voeg je in de derde kolom op hetzelfde vel enkele kleurvlakken toe om de bijvoeglijke naamwoorden te vertegenwoordigen die je gekozen hebt in de eerste kolom. Voeg nu een tweede kleur aan elk toe. Raadpleeg het artikel 10 Beste logokleurenschema’s voor ideeën over kleurenschema’s die werken, of bekijk Adobe Color CC voor meer ideeën.

5. Zoek inspiratie Het zal je misschien verbazen dat we deze stap niet eerder in het proces hebben gezet. De belangrijkste reden is dat het altijd een goed idee is om te beginnen door te vertrouwen op je eigen stem en instincten, voordat je ideeën uit andere bronnen introduceert. Dit is een goed moment om te kijken naar succesvolle merken die je leuk vindt voor wat inspiratie. Vraag jezelf:

  1. Welk type logo is het?

  2. Is het logo gedenkwaardig? Zo ja, welke kleuren, lettertypen

  3. of symbolen worden gebruikt om het logo te laten opvallen?

  4. Waarover communiceert de combinatie van kleuren, lettertypen en / of symbolen over het merk?

  5. Betrouwbaarheid, innovatie, avontuur of iets anders?

  6. Is het logo relevant voor wat het bedrijf doet?

  7. Welke kwaliteiten of ideeën van deze merken kunt u opnemen in uw eigen ontwerp?

Maak notities onderaan uw Logo Design Plan.

Bekijk nu de logo’s van concurrerende merken. Stel uzelf dezelfde vragen als hierboven, maar vraag aan het einde van het proces ook hoe u zich kunt onderscheiden van deze concurrenten.

6. Vraag hulp

In dit stadium van je reis heb je een paar opties. U kunt uw eigen logo maken met behulp van software zoals Adobe Illustrator of Photoshop. U kunt ook via een bureau de hulp van een professional zoeken, rechtstreeks met een freelance-ontwerper werken via Envato Studio of een online-logomaker gebruiken . Elke optie heeft zijn voor- en nadelen, en alleen u kunt beslissen welke het beste bij u past, op basis van uw budget, deadlines en voorkeuren.

Als u besluit om door te gaan met een ontwerpprofessional, zal al het harde werk dat u hebt gedaan u goed van pas komen. Je bent nu in een positie om duidelijk uit te leggen waar je merk over gaat en kan je Logo Design Plan gebruiken om het werk van de ontwerper te begeleiden en de kans op een bevredigend resultaat te vergroten.

Als u ervoor kiest om verder te gaan en u beschikt niet over de vereiste vaardigheden om met Illustrator of Photoshop te werken, raden we u aan een logo-maker zoals die op Placeit te gebruiken . Een logomaker is een kostenbesparende en stressarme tool waarmee bedrijven of particulieren verschillende logo-ideeën kunnen uitproberen en uw eigen, snel en gemakkelijk kunnen maken.

Eerst moet je terug naar je Logo Design Plan en je kunt maximaal drie adjectieven omcirkelen uit kolom één waarvan je denkt dat die je merk het beste beschrijven. Omcirkel nu maximaal drie symbolen uit kolom twee waarvan je denkt dat ze je merk representeren, en in kolom drie twee kleurenschema’s omcirkelen waarvan je denkt dat ze je merk het beste weergeven. Bepaal vanuit je inspiratieonderzoek de kwaliteiten die je op het oog zult hebben om te vermijden of omarmen. Nu bent u klaar om optimaal gebruik te maken van een logo-maker om uw eigen logo te maken.

7. Neem je ontwerp voor een proefrit

Nadat u deze stappen hebt gevolgd om een ​​logo te maken, moet u uw ontwerp voor een proefrit nemen door feedback te krijgen van potentiële klanten en collega’s. De beste manier om dit te doen, is door een online mockup-tool te gebruiken om uw logo aan enkele producten toe te voegen en de afbeeldingen met uw testgroep te delen. Om er zeker van te zijn dat u de nuttigste feedback krijgt, zijn hier een paar vragen die u zou moeten stellen:

  1. Wat doet dit bedrijf?

  2. Is uw reactie op dit logo positief, negatief of onverschillig?

  3. Hoe zit het met het logo waardoor je je zo voelt?

  4. Wat zegt dit logo over het bedrijf?

  5. Op basis van dit logo, zou u dit bedrijf betuttelen?

  6. Zou je dit logo herinneren als je het volgende week weer zag?

  7. Herinnert het u aan het logo van een ander bedrijf?

Op basis van het antwoord van uw testgroep heeft u een winnaar of moet u teruggaan naar de tekentafel.

Ontwerp je eigen logo

Het ontwerpen van een uniek bedrijfslogo dat werkt, kan een uitdaging zijn, maar u moet nu een proces volgen en enkele tips en technieken gebruiken om u te concentreren op de belangrijkste elementen van het logo-ontwerp. Ga dus vandaag aan de slag en maak een logo met de logo-maker van Placeit of download een sjabloon van Envato Elements  of Envato Market .

zie ook

Bekijk al det tips omtrent Bloggen, Nieuwsbrieven en websites Naar de categorie ==>>

Laat ons samenwerken

Als u een creatief project in gedachten heeft, neem dan vandaag nog contact op met Theo-Herbots (Den-Theo)! Als het gaat om kwaliteitstips en adviezen, zijn wij de eerste die u zou moeten bellen. We kijken er naar uit van u te horen.

Theo-Herbots (Den-Theo)

Potterijstraat 151

3300 Tienen Belgium

0497127049

Copyright  – Theo-Herbots (Den-Theo)

Deel met Familie, Vrienden en Kennissen, zij zullen U dankbaar zijn | *•.¸♡ ᴡᴏʀᴅᴘʀᴇs-ʙʟᴏɢɢᴇʀs ɢᴇʙʀᴜɪᴋ ᴅᴇ ʜᴇʀʙʟᴏɢ-ᴋɴᴏᴘ ♡¸.•*

1 weergave

Comments


bottom of page