top of page

INTERNATIONALE STRATEGIE VOOR VOEDING, lICHAAMSBEWEGING EN GEZONDHEID

” Gezonde” voeding en regelmatig voldoende lichaamsbeweging zijn belangrijke factoren in het leven voor het verkrijgen en behouden van een goede gezondheid” (1)

Ongezonde voeding en te weinig lichaamsbeweging dragen bij aan de toename van overgewicht en obesitas, hetgeen een enorme uitdaging vormt voor de volksgezondheid. De Wereldgezondheidsorganisatie voorspelt dat er in 2015 ongeveer 2,3 miljard volwassenen zullen zijn met overgewicht en meer dan 700 miljoen mensen obesitas zullen hebben” (2)

volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is de hoofdoorzaak voor overgewicht en obesitas een onbalans tussen het aantal geconsumeerde calorieën en het aantal verbruikte calorieën. Wereldwijd is er:

  1. Een verhoogde consumptie van energierijke voeding die veel vet zout en suikers bevat, maar weinig vitaminen, mineralen en andere micronutriënten en

  2. Een afname van lichaamsbeweging door de toenemende zittende aard van veel beroepen, andere vormen van vervoer en de toenemende verstedelijking” (3)

De meeste landen hebben de strategie van de Wereldgezondheidsorganisatie overgenomen voor hun nationale gezondheidsbeleid

0 weergaven

Comments


bottom of page