top of page

Aangenaam fietsen rond Tienen // Pleasant cycling around Tienen BERICHT ➡️👉👁👈⬅️














Ik ben de laatste dagen met het uitzonderlijk mooie lenteweer nog eens gaan fietsen rond Tienen.

Oude ongebruikte tram en treinbeddingen heeft men omgebouwd tot prachtige fietsroutes. Aangenaam om op te fietsen, breed genoeg om met twee naast mekaar te fietsen. Ongestoord door drukke autoverkeer. Aangename, prachtige landschappen. Op regelmatige plaatsen zitbanken en zelfs tafels met banken waar men meegebrachte pick-nick paketten kan verbruiken.

Op regelmatige plaatsen zelfs gezellige plaatsjes waar men op aangename terrassen (en bij slechter weer binnen aangenaam kan verpozen)

Voor mensen die van verder komen zijn er zelfs meerdere bed and breakfasts voorzien

Kortom Tienen heeft niet alleen prachtige toeristische voorzieningen in de stad zelf, maar ook tot ver daarbuiten.

Ik ga hier niet beginnen om alle prachtige fietsroutes te beschrijven, want er zijn reeds meerdere prachtige sites waar U dat allemaal kan op terugvinden.

Ik geef hier beneden een korte beschrijving van deze sites weer, met daaronder de link naar de site, bekijk ze eens en U zult merken dat wat ik hierboven beschreven heb geen fantasietjes zijn.

Geniet eerst eens van deze prachtige video

Toerisme Vlaams-Brabant lanceert één fietskaart met alle fietsknooppunten in de provincie Vlaams-Brabant en een gids. Goed voor 1.800 km fietsplezier over kwaliteitsvolle fietspaden en -wegen.

“Voor anderstalige bezoekers van deze site, niet alleen de teksten kunnen vertaald worden maar ook de video hier beneden, volg gewoon de stappen die ik in onderstaande video heb voorgesteld en de video wordt in de door U gekozen taal ondertiteld.”

Ontdek meer dan 100 bewegwijzerde themafietsroutes verspreid over heel Vlaanderen.


Fietsroutes in Vlaanderen


Ontdek meer dan 100 bewegwijzerde themafietsroutes verspreid over heel Vlaanderen.

Fietsen in Tienen – Overzicht van alle fietsroutes

Fietsroutes-Provincie / Vlaams-Brabant / Tienen












Fietsroutes in Tienen



Je vindt hier een overzicht aan fietsroutes in Tienen.





  1. Heb jij al een fiets GPS? Bekijk hier het aanbod.





Hageland – 43 km

Landen





Hageland – 42 km

Zoutleeuw






Hageland – 47.5 km

Zoutleeuw





Hageland – 37.5 km

Tienen





Hageland – 70 km

Tielt-Winge



Je kan ook fietsroutes bekijken in de deelgemeenten van Tienen:



Logies in de regio




B&B

3440 Zoutleeuw



Camping

3350 Neerlinter



B&B

3300 Tienen





© 2016 Vlaanderen Fietsland


Voor onmiddellijke toegang tot de site


25Bewegende pijl

Fietsen in Tienen – Overzicht van alle fietsroutes






| Mountainbikeroute

| 26.1 km | NL


Mountainbikeroute De Velpe Blauwe lus Startplaats Tienen 67 % off-road




| Fietsroute

| 34.9 km | NL


Met de Kleine en Grote Gete als leidraad trap je door het Hageland en Hesbaye Brabançonne, op zoek naar de natuursteen die de streek haar eigenheid geeft. Je vindt de Gobertangesteen, het kwartsiet en de tufsteen van Lincent in de prachtige eeuwenoude gebouwen, in de holle wegen, op de kasseibaantjes, overal waar je kijkt. Twee fraaie voorbeelden kan je alvast niet missen: de bleke toren van de Sint-Gorgoniuskerk van Hoegaarden in Gobertange, en het neoklassieke kasteel van Hélécine in Gobertange en tufsteen. Aan de inkom van de Tuinen van Hoegaarden krijg je een overzicht van deze verschillende stenen en kan je nog even mijmeren van je tocht op een terrasje met een Witte van Hoegaarden. Découvrez le Hageland et la Hesbaye brabançonne en suivant la Petite et la Grande Gette à la recherche des pierres naturelles si particulières à la région. La pierre de Gobertange, le quartzite et le tuffeau de Lincent (ou de Linsmeau) se retrouvent partout où le regard se pose : dans les magnifiques bâtiments anciens, les chemins creux, les routes pavées ou encore à l’entrée des jardins de Hoegaarden. Ne manquez pas d’en admirer deux exemples remarquables: les tours blanches de l’église Saint-Gorgon de Hoegaarden en pierre de Gobertange et le château de style néo-classique de Hélécine en pierre de Gobertange et en tuffeau. A l’entrée des Jardins de Hoegaarden vous aurez un aperçu de ces différentes pierres. Après votre randonnée, prenez le temps de vous relaxer et de déguster en terrasse une Blanche de Hoegaarden.




| Racefietsroute

| 109 km | NL


Deze bekoorlijke fietstocht door een van de mooiste streken van Limburg werkt als balsem voor hart en ziel. De tocht begint weliswaar in een uithoek van de provincie Luik, loopt nog even door een stukje Vlaams-Brabant om zo het gastvrije Zuid-Limburg te bereiken. Stijgen en dalen wisselen elkaar af, maar er zijn ook gedeelten met nauwelijks hoogteverschillen zoals de langere oude spoorwegbeddingen. Onze route verloopt hoofdzakelijk over smalle verharde wegen ,afzijdig van de openbare verkeerswegen, door een wondermooi landschap: glooiende heuvels, kleine kerkdorpjes en boomgaarden vol bloesems en plukvers fruit. Vaak kan men genieten van prachtige vergezichten over een vrij heuvelachtig gebied. We doen tevens enkele pittoreske oude stadjes aan zoals Tongeren, de oudste stad van België, het bruisende Sint-Truiden en het historische Zoutleeuw in Vlaams-Brabant. Tijdens deze rit komen enkele goed berijdbare onverharde stroken in mooi natuurgebied onder de wielen die probleemloos te nemen zijn met stijve koersbandjes. Deze fietstocht heeft geen eigen bewegwijzering.




| Fietsroute

| 360 km | NL


LF6 VLAANDEREN FIETSROUTE Kanne (Riemst) > Vleteren: 360 km Met meer dan 360 km is het zuidelijke traject van de Vlaanderen Fietsroute het langste traject. Het vlakke land wordt geruild voor de heuvelachtige landschappen van Haspengouw, Hageland en de Vlaamse Ardennen. De route neemt je mee langs schitterende panorama’s en schilderachtige dorpen. Fietsvriendelijke paden kronkelen doorheen de glooiende landschappen zonder je fysieke conditie al te veel op de proef te stellen.




| Mountainbikeroute

| 47.6 km | NL


Mountainbikeroute De Velpe Rode lus Startplaats Tienen 59 % off-road




| Fietsroute

| 117 km | NL


De Bike Valley Tour was enkele jaren geleden één van de mooiste op Limburgs grondgebied. De route loopt over een vrij heuvelachtig parcours dwars doorheen de Limburgse Kempen en het Brabantse Hageland. Startplaats: Sportlaan (Sportpark), Tessenderlo GPS track aangeboden door http://www.GPScyclingtour.be




| Mountainbikeroute

| 23.1 km | NL


Mountainbikeroute De Velpe Zwarte lus Startplaats Boutersem 57 % off-road




| Fietsroute

| 41.1 km | NL


De Katspoelhoeve, het Schoetenshof, het Bordingenhof, het Schottenshof in Bierbeek en de vierkantshoeve van Wahenge. Stuk voor stuk eeuwenoude, machtige getuigen van het rijke landbouwleven van de streek. Deze statige parels vormen je leidraad langs prachtige natuur, religieus erfgoed en mooie parken zoals het kasteelpark Kwabeek in Boutersem. Maar je komt ook door het kunstenaarsdorp Tourinnes-la-Grosse met zijn kunstroute, zijn romaanse kerk en de keramiekkunst van de getalenteerde Max van der Linden. Zo verscheiden, zo veel te beleven, maar toch altijd zo vriendelijk en gastvrij. Les fermes De Katspoel, Schoetenshof, Bordingenhof et Schottenshof à Bierbeek ou encore la ferme de Wahenge à Beauvechain sont des édifices anciens qui témoignent du riche passé agricole de la région. Ces fermes constituent le fil conducteur qui vous fera découvrir des paysages splendides, un remarquable patrimoine religieux et de très beaux parcs comme celui du château de Kwabeek à Boutersem. Tourinnes-la-Grosse, son parcours d’artistes, sa majestueuse église romane et les céramiques du talentueux Max van der Linden vous enchanteront. Tant de choses à voir et toujours un accueil chaleureux !




| Fietsroute

| 55.3 km | NL


Deze route brengt je door het heuvelland ten oosten van Wever. Je passeert er ook het Kamsalamanderpad dat 2,8 km lang is en aan de hand van enkele vragen leer je er de plaatselijke dieren kennen.




| Racefietsroute

| 186 km | NL


Heel mooie route langs veel kleine baantjes in de terug weg vooral langs het kanaal en rivieren zeker een aanrader




| Recreatieve fietsroute

| 65.6 km | NL


In de heuvelplooien van Brabants Haspengouw, tussen Hoegaarden en Jodoigne, ligt een groot dorp te soezen. Dit Waals-Brabantse dorp ligt net onder de taalgrens ter hoogte van Hoegaarden. De tocht verloopt vooral door het brongebied van de Grote Gete en haar zijbeekjes. In dit bijzonder vruchtbare landbouwgebied kun je genieten van oneindige vergezichten over zeeën van tarwe en suikerbieten. Om de suikerbieten vlot te kunnen vervoeren werd in de 19de eeuw zelfs een spoorlijn aangelegd naar de suikerraffinaderij van Tienen. Naast omposante vierkantshoeven krijg je onderweg nog andere merkwaardige monumenten te zien. Zo fiets je voorbij de enige overblijvende steengroeve van de gobertangesteen, een oude granietgroeve in Dongelberg, een Romeinse grafheuvel in Glimes en de indrukwekkende abdijhoeve La Ramée. Na al dat klimmen en dalen kun je je tijdens de terugtocht rustig laten uitbollen op het oude spoorwegpad naar Tienen. Let tijdens de laatste kilometers door Saint-Remy-Geest en Gobertange op de huizen in gelige gobertangesteen, een lust voor het oog!!




| Recreatieve fietsroute

| 42 km | NL


Mooie Lus-Route van Tienen naar Bekkevoort en terug voor Beginners!




| Racefietsroute

| 91.3 km | NL


Mooie glooiende trainingstoer langs rustige, landelijke wegen; weinig klimwerk maar veel vals plat. Start: Leuven, Tiensepoort, net voorbij de spoorweg rechtsaf Hoegaardsestraat, met lange kasseistrook, door de velden tot de Lindeboom in Bierbeek, Neervelp, Willebringen, Meldert, ommetje via Hoegaarden met lange kasseiklim, de taalgrens over in La Bruyère, lastig vals plat voorbij luchtmachtbasis Bevekom, Sart-Mélin en Lathuy (twee pittoreske dorpjes met natuurstenen huizen), Dongelberg, Incourt, lastige kasseihelling naar Roux-Miroir, Longueville, Grez-Doiceau, Archennes, Florival, Klimmen naar Ottenburg, ommetje via kasseiklim Stroobantsstraat, St.Agatha-Rode, St.Joris-Weert, Oud-Heverlee (optioneel: net voorbij de spoorweg, klim naar Don Bosco), Heverlee, en via de Kardinaal Mercierlaan terug naar Leuven.




| Recreatieve fietsroute

| 88.8 km | NL


Gevarieerde fietstocht dwars door de vlakke Witloofstreek en het glooiende Hageland.Overwegend langs autoluwe wegen en autovrije jaagpaden en andere. Tijdens deze rit komen enkele goed berijdbare onverharde stroken in mooi natuurgebied onder de wielen die probleemloos te nemen zijn met stijve koersbandjes. We kunnen starten en eindigen te Peutie waar voor de kerk de wagen veilig kan geparkeerd worden op een ruime parking, maar uiteraard kan dit ook in elk ander dorp dat op dit traject gelegen is. Deze tocht heeft geen eigen bewegwijzering.




| Racefietsroute

| 86.2 km | NL


Aardig oefentochtje met veel vals plat en vier lastige hellingen. Start: De Becker-Remyplein; Eenmeilaan en zo naar Holsbeek, Kasteel van Horst, in Houwaart ommetje over de Houwaartberg; via Tielt-Winge over de Blereberg naar Meensel-Kiezegem (geboortedorp van Eddy Merckx). Via Binkom naar Lubbeek; ommetje over de Grotendries, en dan vanuit Lubbeek-dorp naar Boutersem – Vertrijk – Willebringen – Kumtich – Oorbeek – Hoegaarden – klimmen over de kasseien naar Meldert – Bevekom – Opvelp – lastig vals plat naar watertoren – Bierbeek en terug naar Leuven.




| Recreatieve fietsroute

| 19.6 km | NL


Mooie knooppunten testroute van Tienen naar Hoegaarden en terug!




| Racefietsroute

| 114 km | NL


Pittige rit op rustige wegen




| Recreatieve fietsroute

| 183 km | NL


Prachtige Meerdaagse Route-lus voor Beginnende Touringbikers!










Gesponsorde links






Voor onmiddellijke toegang tot de site


25Bewegende pijl

Ijzerenwegroute (47 km)




Inleiding

Onze collega “Tour de Frans” heeft een prachtige fietsroute uitgestippeld in het Hageland.

Deze tocht startten we aan het voormalig station van Wilderen. We fietsten naar KP358 aan de Romeinse weg die we volgden via Neerhespen en Overhespen tot Hakendover. We reden nu iets noordelijk, langs de Bosschellehoeve naar de de Ijzerenweg aan KP60. Verder lezen op de site van TourdeFrans

Startplaats

Wilderen (Sint-Truiden – Limburg) of Tienen

Vlaams-Brabant – Tienen

Voor onmiddellijke toegang tot de site


25Bewegende pijl

Fietssnelweg Tienen-Leuven (17 km)



Inleiding

De fietssnelweg Leuven-Tienen is ruim 18 km lang: ze volgt zoveel mogelijk de spoorlijn 36 en loopt via Korbeek-Lo, Lovenjoel, Vertrijk, Roosbeek en Kumtich. Voor deze route geldt dat het traject momenteel onderzocht wordt.

Startplaats

Tienen

Voor onmiddellijke toegang tot de site


25Bewegende pijl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren Vriendelijke groet Theo Herbots

Bewaren

Deel met Familie, Vrienden en Kennissen, zij zullen U dankbaar zijn | *•.¸♡ ᴡᴏʀᴅᴘʀᴇs-ʙʟᴏɢɢᴇʀs ɢᴇʙʀᴜɪᴋ ᴅᴇ ʜᴇʀʙʟᴏɢ-ᴋɴᴏᴘ ♡¸.•*

1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page