top of page

Kweikersdag Tienen

Kweikersdag transformeert op 10 oktober

Kweikersdag 29 september 2020

In 2020 stond de Kweikersparade op het programma. Corona besliste jammer genoeg anders. opgewekTienen en de stad Tienen bleven niet bij de pakken zitten en werkten een leuk alternatief digitaal programma uit voor de Tiense feestdag op 10 oktober!


BEKIJK HIER BENEDEN DE VIDEO KWEIKERSDAG 2015


Online uitzending Kweikersdag – Vanaf 10.10 uur

Geen groot evenement dit jaar, maar een live uitzending via http://www.kweikersdag.be met o.m. lokaal muzikaal talent, een verrassingsconcert in een Tiense wijk, filmpjes over de deelnemende contreien aan de Lazuur, de voorbereidingen van de Kweikersparade 2021 en de geboorte van het reuzenkindje van Tiske en Nieke. Eén ding kunnen we alvast verklappen, het wordt een zoontje. Ergens tussendoor zal er ook een ‘Gouden Dame’ verschijnen.

De online uitzending kan ook gevolgd worden in Pand 10, Plan B, Costa Hoppa Bijzonder en Zomers Zoet.

Romeincraft – Van 10.00 tot 17.00 uur, Erfgoedsite, Grote Markt 6

Bouw samen met gamers en archeologen aan de Romeinse vicus van Tienen met het computerprogramma Minecraft. Voor kinderen en volwassenen die spelenderwijs het Romeinse leven in Tienen willen ontdekken. Inschrijven per bubbel van maximaal 3 personen (minimum leeftijd is 8 jaar) voor een halfuur gratis en leerrijk spelplezier.

Meer info en inschrijven via www.archeologiedagen.be.

Daar zijn de reuzen – Namiddag


Daar zijn de reuzen – Namiddag


Geen Kweikersdag zonder de Tiense reuzen. In de loop van de namiddag trekken ze eropuit in de Tiense binnenstad. En wie weet, misschien is het nieuwe reuzenspruitje wel meteen mee van de partij.

Vrolijke beiaardmuziek – Van 16.00 tot 16.30 uur


Vrolijke beiaardmuziek – Van 16.00 tot 16.30 uur


Stadsbeiaardier Luc Rombouts luistert de Tiense feestdag op met vrolijke beiaardmuziek. Het Tiense reuzenlied en het stadslied ‘Tienen in Wit en Blauw’ zullen alvast de revue passeren. Ideale luisterplekjes: het Apostelenhof of al kuierend door de stad.

Online party met dj Voltage – Vanaf 20.30 uur

De Tiense feestdag wordt vanaf 20.30 uur feestelijk afgesloten met een online party op http://www.kweikersdag.be, gehost door dj Voltage. Deze jonge dj uit Kumtich werd vorige maand nog uitgeroepen tot winnaar van ‘Start to DJ’ op MNM.

Versier je woning in de kleuren van Tienen én met de Kweikerstekening!

Begin oktober krijgen de leerlingen van de Tiense basisscholen een raamtekening mee naar huis, volledig in het teken van de Kweikersdag. Geef kleur aan Tienen door deze tekening in te kleuren en voor je raam te hangen op 10 oktober. Versier je huis in de blauw-witte kleuren van Tienen, maak er een foto van en deel deze op de sociale media met #kweikersdag of mail hem naar kweikersdag@tienen.be. De drie mooiste huizen winnen een mand vol streekproducten ter waarde van 50 euro.

Nacht van de duisternis


Nacht van de duisternis


Tijdens de ‘Nacht van de duisternis’, dit jaar ook op zaterdag 10 oktober ’20, dooft de stad Tienen de openbare en monumentale verlichting. Plaats een kaars voor je raam en maak de Tiense feestdag extra gezellig!

Kweikersdag 2020 is een initiatief van opgewekTienen en de stad Tienen i.s.m. Academie Regio Tienen, RZ Heilig Hart Tienen, Alexianen Zorggroep Tienen, Residentie Twee Poorten, Plan B, Tiense Wereldvrouwen, Kneph, Theater Bonkitasi, Danja Cauwbergs, Studentenclub Freya, Costa Hoppa, Zomers Zoet, Begijnhoeve Oorbeek, Tibeau Reynaerts en JK Events.


GESCHIEDENIS

Kweikersdag

Op 10 oktober 2015 trok de Kweikersparade door de straten van Tienen naar aanleiding van 1.000 jaar stadsrechten. Het werd een fantastisch spektakel waaraan honderden Tienenaars hun medewerking verleenden en dat vroeg gewoon om een vervolg …

Daarom roepen we 10 oktober officieel uit tot ‘Kweikersdag’, een Tiense feestdag met evenementen die elk jaar op een andere locatie zullen plaatsvinden. Uiteraard zullen Thuinas en de Tiense reuzen ook niet ontbreken … Om de 5 jaar halen we draak Oswaldus uit zijn hol en gaat de Kweikersparade uit.

De toegang is volledig gratis. Alleen je goede humeur en Tiens fierheidsgevoel zijn vereist. Op termijn hopen we dat steeds meer buurten en dorpen meevieren en hun eigen activiteiten ontplooien. Want samen maken wij onze stad nóg leuker!

CONTACT

  1. Toerisme en evenementenErfgoedsiteGrote Markt 3-6 3300 Tienen

  2. Tel 016 80 56 86

  3. toerisme@tienen.be

  4. http://www.tienen.be/toerismeOpeningsuren


Meer reportages over Tienen

Waarom ik deze berichten breng en hoe


MEER REPORTAGES OVER TIENEN

LEES MEER OVER Reportages die ik over Tienen heb gemaaktLEES MEER


Deel met Familie, Vrienden en Kennissen, zij zullen U dankbaar zijn | *•.¸♡ ᴡᴏʀᴅᴘʀᴇs-ʙʟᴏɢɢᴇʀs ɢᴇʙʀᴜɪᴋ ᴅᴇ ʜᴇʀʙʟᴏɢ-ᴋɴᴏᴘ ♡¸.•*

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page