top of page

Tienen Feest!, een hele zomer lang – Stad Tienen



Tienen Feest!, een hele zomer lang



21

juni

2017


Binnenkort wordt het zomer, zeker in Tienen! Onder de noemer ‘Tienen Feest!’ worden de inwoners en bezoekers een hele zomer lang verwend met als absolute blikvangers ‘Feest op het Plein’ met de Romeo’s, het Hap Foodtruck Festival, de Vianderfeesten en natuurlijk Suikerrock!

De vrijetijdsdiensten van de stad hebben na het succes van vorig jaar hun mouwen opnieuw opgestroopt om iedereen in Tienen een fantastische zomer te bezorgen met ‘Tienen Feest!’. We starten meteen met een flinke portie sfeer met ‘Feest op het Plein’ op zondag 2 juli '17, waar o.a. De Romeo’s, Lindsay en Gene Thomas je gratis meeslepen in een dansende polonaise op de Grote Markt!


Een weekje later, op zondag 9 juli ’17, is het stadspark het feërieke decor voor ‘Kruimels in het Park’: een gezellige picknick met oude volksspelen, springkastelen en fantastische verhalen die je live verteld worden terwijl je smult van je eigen of ter plaatste gekochte hapjes.

In de video een klein sfeerbeeld hoe het er in 2016 aan toe ging




Foodie, Bourgondiër of gewoon een hongertje? Volg je neus naar ‘Hap Foodtruck Festival’ op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juli ’17 in het stadspark, dat omgetoverd wordt tot een sfeervol openluchtrestaurant met mobiele keukentjes. Met optredens van straatmuzikanten, straattheater, kinderanimatie en livebands om je dansbenen te testen hoef je niet aan je dieet te denken!

Nood aan een rustig moment? Dan zit je goed met ‘Music & Moments’ op vrijdag 21 juli '17: een sereen en ingetogen muziekevent in de machtig mooie ruïne van de Begijnhofkerk, met poëzie van Gui Nijs en optredens van BAM, Maarten Stragier en Anton Walgrave.

indexBegijnhofkerk

Natuurlijk mag Suikerrock niet in dit rijtje ontbreken! Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli ’17 vinden muziekliefhebbers vanuit heel Europa hun weg naar de Tiense Grote Markt. Op de affiche staan o.a. Black Box Revelation, Iggy Pop, Bazart en Lost Frequencies. Ook Laura Tesoro, Niels Destadsbader, Soulsister, Status Quo en Zuchero zullen hun beste beentje voorzetten!












Suikerrock 2016 Aftermovie

Ook wielerliefhebbers komen deze zomer aan hun trekken in Tienen. De wielerwedstrijd ‘Dwars door ’t Hageland’ doorkruist op zaterdag 5 augustus ’17 de suikerstad. Iedereen kan gratis zijn wielerhelden vanop de eerste rij komen aanmoedigen omstreeks 14.45 uur op de Grote Markt. Vanaf 18.00 uur is er een heus mini-criterium met een inwonerskoers en een wedstrijd met ex-profrenners.

De tradititie van de Vianderfeesten wordt dit jaar verdergezet op zaterdag 12, zondag 13, maandag 14 en dinsdag 15 augustus ’17. Zaterdag is het ‘VianderRock’, op zondag zal Bart Kaëll de Marie-Louise op en neer doen gaan en is er een spetterend vuurwerk om 23.30 uur. Maandag kan je picknicken en is er vanaf 16.00 uur ‘Viander Sound'. Dinsdag is er een voetbaltornooi voor kinderen en jeugd.

Ben je into jazz? Dan is ‘Jazz around the Clock’ perfect voor jou: op zaterdag 19 augustus ’17 kan je in het mooie kader van het Apostelenhof genieten van een sfeervol evenement met een optreden van de jazzband Take-4.


‘De wonderbaarlijke vertelavond’, op vrijdag 25 augustus ’17 op het Mozartpleintje aan de bib, dompelt je samen met je kindjes onder in sprookjes en verhalen met behulp van de fluwelen stem van de VertelSTER. Wil je dat weekend wat sportiever uit de hoek komen, dan is ‘Tienen Sport’ ideaal op zaterdag 26 augustus ‘17. Neem een duik in de duiktank, leer hoe je jezelf kan verdedigen, waag je aan taekwondo, judo, aikido … Maar ook zweefvliegen, sjotten op doel, wielrennen, gym, dans en nog zoveel meer. Warm de spieren dus maar op! Met medewerking van de sportclubs.

’s Avonds kan je dan weer je eigen zangtalent laten horen tijdens ‘Vlaanderen Zingt’: zing uit volle borst mee met Vlaamse en tonnen andere klassiekers op zaterdag 26 augustus ’17 vanaf 20.00 uur op de Grote Markt.

Voor de vierde keer slaat ‘Parklife’ zijn tenten op in het stadspark. Dit jaar worden de vier zondagen krachtig gebundeld in 1 dag met hopen activiteiten zoals een picknick, workshops, muziek, dans en een heuse ‘Movies Open Air’ met ‘Vaiana’, ‘Beauty and the Beast’ en ‘Logan’. De organisatie gaat uit van opgewekTienen, RISO Vlaams-Brabant i.s.m. de jeugddienst van de stad Tienen en tal van verenigingen, kunstenaars en handelaars.

Op woensdag 5 en 19 juli ’17 en 2, 16 en 30 augustus ’17 krijgen kunstenaars tijdens ‘Zomerschilderdagen’ de mogelijkheid om hun creativiteit op een persoonlijke manier te uiten op erg mooie locaties in Tienen.

Naar jaarlijkse traditie kan men tijdens de maanden juli en augustus iedere woensdagavond om 20.00 uur een beiaardconcert vanuit de Sint-Germanustoren op de Veemarkt meepikken in Tienen. Er is een gratis torenbezoek mogelijk voor de concerten van 5  juli en 30 augustus ’17 om 19.00 uur.

Kunst, muziek, lekker eten, dans, animatie en vooral veel sfeer: ‘Tienen Feest!’ heeft voor jou heel wat in petto, een hele zomer lang!

Bron: Loop

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel met Familie, Vrienden en Kennissen, zij zullen U dankbaar zijn | *•.¸♡ ᴡᴏʀᴅᴘʀᴇs-ʙʟᴏɢɢᴇʀs ɢᴇʙʀᴜɪᴋ ᴅᴇ ʜᴇʀʙʟᴏɢ-ᴋɴᴏᴘ ♡¸.•*

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page