top of page

Video’s-Foto’s De legende van de Kolibrie || The Legend of the Hummingbird

Het gaat als volgt: op een dag dreigde een enorme brand het bos te vernietigen. Alle dieren, behalve de kleine kolibrie, waren doodsbang, ontmoedigd door zulke ramp. De kleine Kolibrie liet zijn hoofd niet hangen en begon dapper met het ophalen van water in zijn kleine snavel, een voor een gooide hij de druppels in het vuur.

Na een tijdje, toen hij geen verandering opmerkte, zei het gordeldier met geïrriteerde stem: “Ben jij gek, kleine Kolibrie? Je ziet toch dat je nooit in staat gaat zijn om het vuur te blussen met enkele druppels water!”

En de kleine Kolibrie antwoordde hem: “Ik weet het, maar ik doe toch mijn deel.”

Omdat waterdruppels de oceaan vormen, kunnen dezelfde waterdruppels het vuur overwinnen! Wie gelooft in het leven en geluk vindt in het leven, mag nooit hulpeloos toekijken wanneer een ramp zich voordoet; het maakt niet uit waar deze vandaan komt, men dient bij te dragen, hoe klein dan ook, om te vechten tegen deze branden in onze geest, vooral de slechtheden van hen die onze Moeder Aarde willen beschadigen.

Deze legende wordt verteld door heel wat vertellers over de hele wereld, en is een aanmoediging voor al degenen die geloven in de kracht van het leven. Omdat er nooit wat verloren gaat, is er hoop zolang er leven is.

De wondere wereld van vogels


Door tien interessante vogelobservatielocaties in de gaten te houden, documenteren we niet alleen de zilveren reigers in het Westerwald, maar ook de laatste grote bustards in Havelland. Dan zijn er de grote kuif grebes in hun prachtige verenkleed, getoond gebouw van hun nesten en tijdens verkering, in een gebied van uitgedoofde vulkanen: de Eiffel. Voeg daarbij exotische wilde vogels en kleurrijke parkieten, de nieuwste leden van de bevolking in een park in Wiesbaden. We hebben rustende trekvogels, eenden en steltlopers op de westelijke oevers van het Steinhudermeer. Op de grens met Nederland, in de heide bij Münster, vinden we de enige wilde flamingo’s in Duitsland. Even interessant zijn de vuurgans, avocets en vele vogels van het kustgebied niet ver van de haven van Hamburg. Bij het Federsee Meer in Opper-Swabia observeren we de bewoners van de uitgestrekte rietzones: bebaarde mezen. Dan hebben we de vogels van fortuin, de kranen, die hun lange reizen onderbreken door te rusten op de Baltische kust. Last but not least begeleiden we de boswachter in het Feldbergmeer op een spannende zeearendexcursie. Met deze film wordt u uitgenodigd om een reis door de wondere wereld van vogels te ervaren.

Bekijk de volledige serie en nog vele andere prachtige series via de link hierboven

Deel met Familie, Vrienden en Kennissen, zij zullen U dankbaar zijn | *•.¸♡ ᴡᴏʀᴅᴘʀᴇs-ʙʟᴏɢɢᴇʀs ɢᴇʙʀᴜɪᴋ ᴅᴇ ʜᴇʀʙʟᴏɢ-ᴋɴᴏᴘ ♡¸.•*

2 weergaven

Comments


bottom of page