top of page

Toon respect voor je Ouders

Toon Respect voor Je Ouders en help hen

Vaak is het zo als in de foto hier beneden, Familie komt nog wel samen bij een overlijden, maar niet als je in bittere eenzaamheid vertoeft

In de ogen van een kind zijn Ouders soms moeilijk te begrijpen.

Er bestaat zoiets als een generatiekloof, maar dat hoef eerlijk gezegd geen onoverkomelijke barrière te zijn.

Als je zwak bent is het verleidelijk om je heil te zoeken in leugens en uitvluchten en dat is het juist waardoor er een muur wordt opgetrokken.

Kinderen zijn best in staat om meningsverschillen met hun Ouders bij te leggen.

Voor je een grote mond opzet, kun je misschien een poging doen om de zaak rustig te bespreken.

Als een kind oprecht en eerlijk is kan het niet anders of er wordt naar hen geluisterd. Het is vaak echt wel mogelijk om tot een compromis te komen, waardoor er van beide kanten begrip en overeenstemming kan bereikt worden.

Het is niet altijd makkelijk om goed met anderen te kunnen omspringen, maar je zou het wel moeten proberen.

Je mag niet over het hoofd zien dat Ouders bijna altijd handelen vanuit hun sterk verlangen om te doen wat volgens hun he beste is voor het kind.

Kinderen zijn hun Ouders dank verschuldigd omdat ze hen hebben grootgebracht- als ze hun inderdaad hebben grootgebracht.

Hoewel sommige Ouders zo gesteld zijn op hun onafhankelijkheid dat ze geen tegenprestatie wilen accepteren, zal er toch vaak een tijd komen dat het de beurt is van de jngere generatie om zorg te dragen voor hun Ouders.

Wat er ook gebeurt we moeten in gedachten houden dat onze Ouders de enig Ouders zijn die we hebben.

En als zodanig behoren we onder alle omstandigheden respect voor hen te hebben

Tot de weg naar een Gelukkig Leven hort ook dat je op goede voet staat met je Ouders of met diegenen door wie je bent opgevoed”

Diegenen die mij kennen zullen bij het lezen van deze tekst zich afvragen hoe het dan komt dat het met mijn kinderen zo is misgelopen.

In mijn vorig bericht zorg voor je kinderen heb ik er het over gehad over de verschillende manieren van kinderen opvoeden, op een van die manieren waarop het bij mij is misgelopen wil ik hier even terugkomen

“1)Sommige ouders proberen hun kinderen net zo op te voeden als ze zelf zijn opgevoed, 2)anderen proberen net het tegenovergestelde te doen 3)en er zijn er ook veel ouders die vast houden aan het idee dat je kinderen helemaal niet vrij moet laten

Bij mij was het zo dat ik koos voor het tweede, ik wilde mijn kinderen opvoeden tegenovergesteld als hoe ik werd opgevoed.

Op een privé-Website ben ik mijn autobiografie aan het schrijven, eenmaal dit voltooid, ga ik dit volledig overbrengen naar deze website.

Ik ga toch even kort vermelden dat ik in zeer harde omstandigheden ben opgegroeid.

Mijn Vader was een zeer hardwerkende man (dat moet gezegd), hij was alle dagen van 12u ’s middags tot 12u’s nachts van huis weg om in Luik in een staalfabriek gaan te werken en bovendien had hij de boerderij van zijn Ouders geërfd en dat moest ook nog gerund worden.

Ik heb hierover in het verleden reeds en korte reportage gemaakt


Theo-Herbots-Zwart-Wit-Fotografie #Tienen

bekijk de foto’s en lees het verhaal

Er liep wel het een en het ander grondig mis:


Er liep wel het een en het ander grondig mis:

Hoewel er door de dubbele job van mijn Vader er veel geld binnenkwam, leefden mijn Moeder, mijn Zus en mijn Broers in bittere armoede.

Mijn Moeder kreeg maar een zeer karig budget om het gezin te runnen want mijn Vader spaarde zoveel mogelijk geld om steeds maar meer landbouwgrond bij te kopen.

Hij nam wel op zondag ontspanning, door na De Zondagsviering op café met de kaarten gaan te spelen.

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit van mijn Ouders ook maar eenmaal een vorm van affectie heb gekregen.

Nogmaals, dit komt binnenkort allemaal zeer uitgebreid terug in mijn autobiografie

Maar ik heb me toen voorgenomen, dat als ik ooit zou trouwen, mijn Vrouw en mijn kinderen een totaal ander leven zouden krijgen.

En daar is het misgegaan

Toen ik op 27-jarige leeftijd gehuwd ben, ging mijn vrouw nog mee werken. Toen ik 29 was werd ons eerste kind geboren en toen stond ik erop dat zij thuisbleef om op het kind te passen. Dat was nog geen fout, de fouten begonnen pas nadat er een tweede kind was en ik mijn Vrouw en de kinderen begon te overladen met enorm veel luxe en comfort. Om dit te bekostigen was een wedde niet genoeg, ik begon bovenop mijn job bij De Post ook nog eens in levensvezekeringen en gaf les in Oosters Krijgskunsten.

Met twee bijkomende fouten


Met twee bijkomende fouten

1) ik had geen tijd meer voor mijn vrouw en kinderen. Zij kregen enorm veel materiële rijkdom maar kregen morele rijkdom 2) om dit alles aan te kunnen had ik veel energie nodig en die zocht en vond ik in de alcohol, maar hieruit vloeide een alcoholverslaving voort Ik heb hierover ook reeds een artikel geschreven.

Toen uiteindelijk na 26 jaar huwelijk mijn Vrouw me in de steek liet voor een andere man en ik daardoor materieel alles kwijt was, verloor ik niet alleen mijn Vrouw, maar ook mijn kinderen.

De enige echte band die er tussen mij en de kinderen was, was de materiële band en vermits dat die wegviel, viel alles weg. Toen ik na enkele jaren gehuwd ben met een andere Vrouw, voelde ik me terug gelukkig, maar toen ik Haar in dramatische omstandgheden verloor (lees het artikel), kwam ik in bittere eenzaamheid terecht en daar zit ik nu nog steeds in.

Waarom ik uiteindelijk dit alles neerschrijf?

Om mensen tot inzicht te brengen dat materiële rijkdom, geen garantie is tot geluk, morele rijkdom echter wel.

Als ik vroeger zag als mensen oud werden, dan vonden zij altijd een plaatsje bij een van de kinderen, of kwam een van de kinderen bij hun inwonen. Deze mensen hielpen nog mee in het huishouden, zover ze konden, kwamen samen met buren en familie en “LEEFDEN” tot hun laatste snik. als ik nu zie hou Ouderen in een zorgcentrum worden “GEDUMPT” Weggerukt uit hun huizeke waar ze hun ganse leven hebben gewoond.

Weg van hun meubeltjes die ze hun leven hebben gekoesterd, vaak weg van hun troeteldiertjes waar ze vele jaren liefde en genegenheid hebben van ontvangen. In een klein kamertje, met weinig meubeltjes en weinig spulletjes, Totaal uitgeblust. Overdag weliswaar in zalen tussen andere mensen, omringd door verpleegkundigen die weliswaar hun uiterste best doen om deze mensen op te vangen, maar door gebrek aan personeel en middelen vaak niet in staat om deze mensen op te vangen zoals het hoort. En deze mensen zijn stervende. Meer nog, in het we als zij uitkijken naar het bezoek van hun kinderen komen deze vaak niet, WANT Deze moeten de ganse week met twee gaan werken, om hun dure huizen, dure wagens, dure meubels, dure reizen…..enz te kunnen bekostigen en in het we zeggen ze dan tegen Pa en Ma, “wij kunnen U niet komen bezoeken, want wij werken alle twee de ganse week en hebben in het we tijd nodig om te kunnen ontspannen”. Ook is het zo dat vroeger er altijd een van de Ouders was om ’s morgens voor school en ’s avonds na school de kinderen op te vangen en dat dat tegenwoordig nietmeer is. Kinderen worden veel te vroeg uit hun slaap gehaald om weggebracht te worden naar een onthaalmoeder, vaak komen ze zelfs op school zonder dat zij ontbijt hebben gehad Als zij ’s avonds thuiskomen hebben de Ouders vaak ook geen tijd en worden de kinderen ergens in een hoekje geduwd met GSM of andere dure spullen.

De Gemiddelde mens in onze Westerse Wereld is materieel nog nooit zo rijk geweest, maar moreel nog nooit zo arm.

Het volgende artikel in deze reeks 6) GEEF HET GOEDE VOORBEELD


LEES AL DE BERICHTEN IN DEZE SERIE












MOTIVATIE-SPECIALIST

Vandaag is de dag Theo-Herbots is een bekende en zeer geprezen Motiverende sprekerVERNEEM MEER









Theo-Herbots-Schrijver

Een beroemde Korte verhalen schrijver in Hart en ZielVERNEEM MEER









THEO-HERBOTS-PSYCHO-THERAPEUT

HEET U VAN HARTE WELKOM Uw welzijn is in goede handenRead More

WAT IS HET DAT EENIEDER DRIJFT IN DEZE GEKKE WERELD VAN VANDAAG

VOOR MIJ IS HET DEZE BLOG- De bron waar je altijd op kunt vertrouwen Welkom bij Theo-Herbots-Blog, mijn eigen passieproject dat gevuld is met unieke en boeiende content. Ontdek mijn website en alles wat ik te bieden heb; misschien zal Theo-Herbots-Blogging-Advies ook jouw eigen passies doen ontbranden. VERNEEM MEER KLIK ==>>HIER


VERKEN DE BLOG VAN THEO-HERBOTS

Enig en UniekVERNEEM MEER


Welkom op Blog-Theo-Herbots

Een Blog Voor U Door U Samen met UVERNEEM MEER


ZOEK NIET LANGER OP HET INTERNET

Als U Het hier niet vindt Vindt U het nergensVERNEEM MEER


EEN ENIGE EN UNIEKE PRESENTATIE

Short DescriptionRead More


BEKIJK DE SLIDER

Een “ENIGE” En “UNIEKE” SLIDER-PRESENTATIEVERNEEM MEER


THEO-HERBOTS DANKT U

VOOR UW BEZOEK EN UW VERTROUWENVERNEEM MEER


Deel met Familie, Vrienden en Kennissen, zij zullen U dankbaar zijn | *•.¸♡ ᴡᴏʀᴅᴘʀᴇs-ʙʟᴏɢɢᴇʀs ɢᴇʙʀᴜɪᴋ ᴅᴇ ʜᴇʀʙʟᴏɢ-ᴋɴᴏᴘ ♡¸.•*

1 weergave

Comments


bottom of page