top of page

Latest Videos Eye of Hurricane Irma reaches Florida Keys: 500,000 households without power

Laatste Video’s Oog van orkaan Irma bereikt Florida Keys: al 500.000 huishoudens zonder stroom

Het oog van de orkaan Irma heeft het uiterste zuiden van de Amerikaanse staat Florida bereikt. Met windsnelheden tot 215 km/uur zette Irma voet aan land op de eilandengroep Florida Keys. Dat meldt de Amerikaanse National Weather Service (NWS).

Irma is een orkaan van categorie vier en brengt hevige regen met zich mee. Irma haalt windsnelheden tot 215 km/uur. Er worden metershoge golven verwacht aan de kust. Het NHC verwacht golven tot 4,5 meter hoog. Irma verplaatst zich vrij traag, aan een snelheid van 13 à 15 km/uur. Mogelijk bereikt de orkaan pas maandagochtend (Belgische tijd) de stad Tampa.

Op Twitter geeft de NWS tal van tips aan de bevolking van Florida. “Als je toch nog hier bent, ga dan naar binnen en blijf weg van de ramen”, aldus de Amerikaanse weerdienst.

Meer dan 500.000 huishoudens zitten intussen zonder stroom. Dat meldt energiebedrijf FPL zondag. Deskundigen verwachten dat uiteindelijk miljoenen huizen binnen afzienbare tijd het zonder stroom zullen moeten doen.

Bron: Overcome

Bewaren

Bewaren

Deel met Familie, Vrienden en Kennissen, zij zullen U dankbaar zijn | *•.¸♡ ᴡᴏʀᴅᴘʀᴇs-ʙʟᴏɢɢᴇʀs ɢᴇʙʀᴜɪᴋ ᴅᴇ ʜᴇʀʙʟᴏɢ-ᴋɴᴏᴘ ♡¸.•*

0 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page