top of page

Gezonde Recepten ||Healthy Recipes

RECEPTEN LICHAAMSTRANSFORMATIE

Al deze recepten zijn te verkrijgen in meerdere talen, klik na het inloggen, gewoon rechtsboven op land en taal

Bekijk de video hier beneden en zie tot wat iemand van ver in de zestig met dit programma nog in staat is


Vooraleer U hier beneden verder leest, nog even dit:

Er word in een voedingsschema mensen aangeraden om twee maaltijden per dag te vervangen, door een voeding-shake.

Dit is evenwel voor gewicht-beheersing.

Voor mensen die zware arbeid leveren, of zwaar aan sporten doen, geef ik het advies om maaltijden niet te vervangen door voeding-shake, maar de voeding-shake eerder te gebruiken als aanvulling op 1 of zelfs twee maaltijden.

Ik bijvoorbeeld, op dagen dat ik zware oefeningen doe zoals hierboven, nuttig ik geen drie maaltijden, maar vier en vul deze dan aan met twee shakes, de rode Thee, en de sporen

KLIK GEWOON OP DE LINKEN EN KIES RECHTS BOVEN UW LAND EN TAAL


SHAKE-RECEPTEN


SHAKE-RECEPTEN


PRO MEALS

COMPLETE MAALTIJDEN


COMPLETE MAALTIJDEN

PLAN GEZOND ETEN IN, WAAR JE OOK BENT

We hollen onszelf vaak voorbij. Van meeting naar meeting, van kantoor naar crèche, van thuis naar muziekles, … Het is soms een wonder dat we de tijd vinden om iets te eten. Laat staan dat we stilstaan bij wat we dan in onze mond steken. Het loont nochtans om hieraan aandacht te besteden. Met een beetje planning bouw je vlot een gezond eetschema op: thuis, onderweg, op school voor je kroost, …

Waar je ook bent

Heb je het gevoel dat je almaar de foute keuzes maakt? Loopt het geregeld mis wanneer je in de supermarkt staat of op restaurant zit?

EVENWICHTIGE ÉN GEZONDE MAALTIJD SAMENSTELLEN

Nam jij je voor om gezond(er) te eten? Of twijfel je of je goed bezig bent voor je voedingspatroon? Raadpleeg dan de richtlijnen voor gezonde eetmomenten van Vlaams Instituut Gezond Leven. Duik in de tips en vind van ontbijt tot diner een goede balans.

De basis

Met deze basistips sla je de de bal nooit mis – bij elk maaltijdmoment:

  1. Varieer voldoende in je voeding. Grijp niet altijd naar worteltjes en erwtjes, maar wissel eens af. Met prei, courgette, broccoli, … de opties zijn eindeloos! Dat geldt trouwens ook voor je tussendoortjes: eet bijvoorbeeld niet bij elke pauze een potje yoghurt. Graai ook eens een handje ongezouten noten weg of verorber een stuk fruit.

  2. Kies zoveel mogelijk voor plantaardige en verse, onbewerkte producten.

Hoeveel eetmomenten op een dag?

Vroeger werd vaak gezegd dat kleine maaltijden eten gespreid over de dag helpt om honger tegen te houden en de ‘verbranding’ gaande houden. Maar eigenlijk is dit in onderzoek nooit echt bewezen. Nieuwe inzichten omtrent periodiek vasten spreken dit zelfs eerder tegen.

Ook over het ideale tijdstip om bijvoorbeeld te ontbijten, of je laatste maaltijd van de dag te nemen is geen consensus. Wat vooral essentieel blijkt is dat je er een persoonlijke regelmaat op nahoudt. Probeer voor jezelf een constant aantal maaltijdmomenten aan te houden, en neem deze op vaste tijdstippen.

Een reden om het aantal maaltijdmomenten op een dag toch te beperken is voor je gebit. Vanuit mondgezondheid wordt aangeraden om niet meer dan 5 keer per dag iets te eten (hoofdmaaltijden én tussendoortjes).

Gezond eten start al bij de eerste maaltijd van de dag. Met een gezond ontbijt schiet je meteen uit de startblokken. Maar hoe pak je dat aan?

Neem jij tijdens de lunch altijd een broodje gezond? Dan moeten we je teleurstellen: zo gezond is dat niet. Toch is gezond middageten maken heus niet zo moeilijk. Met deze 4 tips bereid jij in een mum van tijd een lichte lunch.

Gezond leven, dat doe je ook door gezond te eten. Maar hoe pak je je warme maaltijd aan? Moet je je dan echt alle lekkers ontzeggen? Natuurlijk niet. Met de tips hieronder blijf je smullen.

JE ENERGIE OP PEIL MET EEN GEZOND TUSSENDOORTJE

In tegenstelling tot je hoofdmaaltijden, is een tussendoortje geen must. Maar bij een knorrende maag brengt het wel soelaas.


JE ENERGIE OP PEIL MET EEN GEZOND TUSSENDOORTJE

BEVERAGES


ALS AANVULLING OP GEZONDE MAALTIJDEN, KIJK HIER BENEDEN

BODY MANAGEMENT

PERSONAL CARE

QUICK LINKS

Deel met Familie, Vrienden en Kennissen, zij zullen U dankbaar zijn | *•.¸♡ ᴡᴏʀᴅᴘʀᴇs-ʙʟᴏɢɢᴇʀs ɢᴇʙʀᴜɪᴋ ᴅᴇ ʜᴇʀʙʟᴏɢ-ᴋɴᴏᴘ ♡¸.•*

0 weergaven

Comments


bottom of page