Image Credit: NASA Goddard Space Flight Center
Nu 2017 snel ten einde loopt, heb ik erover nagedacht hoe snel de tijd vliegt.
In fotografische termen lijkt het net gisteren dat ik mijn Nikon D800 kocht (in 2012). Het lijkt nog niet zo lang geleden dat ik nog steeds op film fotografeerde (in 2003).
En wanneer u een time-lapse bekijkt, ziet u in slechts enkele ogenblikken een enorme tijd voorbijgaan.
De video hierboven is zo'n time-lapse.
Gevangen door de EPIC-camera op de DSCOVR-satelliet van de National Oceanic and Atmospheric Administration, toont deze video de schoonheid van de aarde op een afstand van ongeveer 1 miljoen mijl afstand.
De time-lapse is gecreëerd door ongeveer 3000 afzonderlijke foto's die zijn gemaakt tussen juli 2015 en juli 2016. De resultaten zijn, zoals u ziet, adembenemend.
Dat komt gedeeltelijk door het feit dat de DSCOVR-satelliet op hetzelfde punt draait – altijd tussen de aarde en de zon – waar het perfect in evenwicht is tussen de zwaartekrachten van de twee lichamen. Dat betekent dat het consistente gezichtspunt een unieke kijk biedt op het leven op planeet Aarde.
Image Credit: NASA Goddard Space Flight Center
De EPIC-camera maakt elke twee uur een reeks foto's. Met dat interval kun je de beweging van de kenmerken van de planeet zien – wolken en weersystemen – evenals de statische kenmerken – zoals de oceanen en continenten.
EPIC ziet ook de zonsopgang en zonsondergang minstens 13 keer per dag.
Zoals je kunt zien in de onderstaande schermafbeelding, is er ook een waas te zien rond de planeet.
Die waas is een verstrooiing van moleculen in de atmosfeer van de aarde. Daarom ziet de hemel er overdag blauw uit en verandert hij bij zonsondergang in verschillende kleuren rood.
YouTube-schermafbeelding / NASA Goddard Space Flight Center
De afbeeldingen die worden gebruikt om de time-lapse te maken, worden ingekleurd met afbeeldingen die op verschillende golflengten zijn gemaakt.
In het bijzonder worden de foto's genomen op de rode, groene en blauwe spectra gecombineerd om het gekleurde beeld van de planeet hieronder te creëren.
Image Credit: NASA Goddard Space Flight Center
Hoewel de kleurenbeelden voor ons geweldig zijn om naar te kijken, bieden ze wetenschappers de mogelijkheid om zaken als weerpatronen en ozonniveaus in de atmosfeer te monitoren.
De EPIC-camera is ook belast met het opnemen van aërosolniveaus in de atmosfeer, hoe hoge wolken boven het aardoppervlak en de ultraviolette reflectiviteit van de planeet reiken.
De camera zelf maakt gebruik van een 2048×2048 pixel Charge Coupled Device (CCD) -detector die gepaard gaat met een Cassegrain-telescoop met een diafragma van 30 cm.
EPIC heeft een gezichtsveld van 0,6 graden, wat meer dan genoeg ruimte geeft om de hele aarde te vangen.
mage Credit: NASA Goddard Space Flight Center
Wat de grootte betreft, is elke pixel in deze foto's ongeveer gelijk aan 8 x 8 kilometer bij de evenaar.
Die grootte neemt toe naarmate de afstand van de evenaar toeneemt. Op een breedte van 60 graden is elke pixel ongeveer 16×16 kilometer.
Omdat de afbeeldingen die EPIC maakt zoveel gegevens bevatten, worden ze feitelijk verwerkt aan boord, waarbij vier pixels worden gemiddeld om een uiteindelijk beeld van 1024×1024 op te leveren dat terug naar de aarde wordt gestraald.
Image Credit: NASA Goddard Space Flight Center
EPIC heeft zelfs een dubbel filterwiel (hierboven afgebeeld) dat is uitgerust met 10 verschillende filters die kunnen worden bestuurd via het grondcommando.
Met andere woorden, dit is niet je gewone DSLR die rondzweven in de ruimte!
U kunt meer afbeeldingen bekijken die met EPIC zijn gemaakt en ook de functies en functies ervan verkennen .
Via NASA Goddard en YouTube
BEZOEK OOK EENS MIJN FOTOBLOG EN MIJN FOTOMAGAZINES
Comments