top of page

Hoe maak je een professionele service gebaseerde website voor uw bedrijf / How to create a professio





Als een serviceprovider in de wereld van vandaag, weet u dat de beste manier – en soms de enige manier – om potentiële klanten te bereiken online is. Het komt vooral neer op gemak en efficiëntie voor deze potentiële boekers. Daarom geven ze er de voorkeur aan om een ​​dienst via uw website te plannen in plaats van persoonlijk te bellen of te stoppen. Om de gewoonten (en verwachtingen) van uw bezoekers bij te houden, moet u een op services gebaseerde website maken waarmee ze boekingen kunnen maken en veilige betalingen kunnen accepteren.

Het beste van alles is dat u geen Fortune 500-bedrijf hoeft te zijn, geen personeel hoeft in te huren of kunt coderen om uw klanten een online reserveringssysteem te bieden. We zijn hier om u te laten zien hoe u er eenvoudig zelf een kunt maken – met het hoogste niveau van prestaties, betrouwbaarheid en betalingsveiligheid. Hier zijn de stappen die u nodig hebt om een ​​intuïtieve en professionele website voor uw bedrijf te creëren:

01. Leg de basis

Als het gaat om de lay-out van uw website, zijn er twee hoofdontwerpscholen: de klassieke en de één-pager. Met de klassieker zijn er afzonderlijke pagina's voor elk gedeelte van uw website. Dit is geweldig als je heel veel inhoud kunt toevoegen door elk onderdeel op zijn eigen aparte locatie te organiseren. Met een één-pager, leidt elk menu-item naar een ander deel van dezelfde pagina. Het voordeel van deze methode is dat het eenvoudiger is om een ​​verhaal te maken door te bepalen in welke volgorde kijkers uw inhoud zien, en het werkt ook uitstekend op mobiele versies. Onlangs kozen meer en meer bedrijven voor de laatste vanwege het sterke ontwerp en de eenvoud.

Nadat u het type website hebt geselecteerd, is de belangrijkste volgende stap het selecteren van een website builder die aan al uw ontwerp- en bedrijfsbehoeften tegelijk voldoet. Gekozen door miljoenen bedrijven over de hele wereld, is Wix uiterst gebruiksvriendelijk, in hoge mate aanpasbaar en gevuld met de meest geavanceerde webontwerpfuncties die er zijn. U kunt aan de slag door een van de vele volledig aanpasbare Wix-sjablonente kiezen die beschikbaar zijn. U kunt alles van de koptekst tot het voettekstje wijzigen, waardoor ze onherkenbaar worden, zelfs voor de ontwerpers die ze hebben gemaakt.

Als je snel wilt beginnen met een goede basis die je later volledig kunt personaliseren, laat Wx ADI ialles voor je regelen. Na het beantwoorden van enkele eenvoudige vragen, maakt de kunstmatige intelligentie-tool automatisch een website van een serviceprovider voor u. Ja, dat betekent het hele pakket; inhoud, lay-out, lettertypen – en zelfs afbeeldingen, uitgepakt in enkele minuten vanaf uw sociale media-account.

02. Merk uw website op

We weten veel van gedachten en tijd ging naar het creëren van de look en feel achter uw merk. Zorg ervoor dat al die elementen worden overgedragen naar uw website door de volgende elementen aan te passen:

  1. Koop een domein: beschouw dit als uw adres op het World Wide Web. Uw domeinnaam (yoursite.com) moet de naam van uw bedrijf zijn en een sleutelwoord bevatten dat sterk verbonden is met uw biz – een must voor sterke SEO. Bekijk deze inzichtelijke gids over het kiezen van de beste domeinnaam voor uw site

  2. Voeg een logo toe: hoe klein uw logo ook is, het speelt een grote rol in uw bedrijf. Dit is de visuele representatie die klanten zullen associëren met uw merk. Als je er nog geen hebt, kun je eenvoudig je eigen logo maken en aanpassen met Wix Logo Maker. Dit kan vervolgens worden gebruikt op al uw platforms, van uw website tot uw nieuwsbrieven en zelfs uw favicon (het kleine pictogram dat op een tabblad in uw browser verschijnt). Vergeet ten slotte niet om uw logo altijd terug te koppelen naar uw startpagina – het is tegenwoordig een webnorm.

  3. Definieer je visuele taal: kleuren hebben de mogelijkheid om meer te doen dan alleen je site er mooi uit te laten zien, ze kunnen bepaalde emoties bij je bezoekers oproepen . De keuze van uw pallet kan ook een belangrijke rol spelen in de algehele prestaties van uw site (succespercentages, tijd besteed aan pagina, enz.). Hoewel lettertypen moeten worden gekozen op basis van leesbaarheid en worden gebruikt op een manier om hiërarchie binnen uw inhoud te creëren. De algemene regel onder deze elementen is om niet meer dan drie van elk van deze elementen te gebruiken.

03. Voeg de juiste pagina's toe

Nu is het tijd om naar de echte nitty-gritty te gaan. Denk aan alle inhoud die u in uw website wilt opnemen en bepaal strategisch de beste manier om het te organiseren. Het is uw bedrijf, dus u kunt beslissen hoeveel (en welke) pagina's u wilt opnemen, maar deze zijn het meest cruciaal dat u moet opnemen:

  1. Homepage: dit is de eerste glimp van uw website die potentiële klanten te zien krijgen, dus deze moet opvallend en toch informatief zijn. Het moet potentiële klanten onmiddellijk naar binnen halen en deze vragen in zowel de visuals als de woorden beantwoorden; “Wat is de naam van dit bedrijf?” En “Welke services biedt het?” Om ervoor te zorgen dat deze vragen worden beantwoord, plaatst u de naam en specialiteit van uw bedrijf centraal. Aangezien het doel van uw site is om boekingen te initiëren, moet u een knop “Boek nu” (of een andere versie daarvan) boven de vouw plaatsen (dwz de bovenste helft van uw websitepagina voordat een gebruiker omlaag scrolt).

  2. De services en boekingspagina: hier legt u uw services uit en neemt u een online reserveringsfunctie op. Omdat het de kern van uw bedrijf is, moet elke service die u aanbiedt, op een intuïtieve, georganiseerde manier worden ingedeeld, inclusief de servicenaam, prijzen, specialisten en beschikbaarheid. Vergeet niet om een ​​verleidelijke call-to-action toe te voegen voor elke service, zoals ‘plan uw eerste gratis les'. Het is ook belangrijk om een ​​beschrijving te hebben van elke service die klanten overtuigt om uw bedrijf te kiezen voor een van de andere nabije concurrenten . Bij prijzen moet u ervoor zorgen dat u een uitleg bijhoudt over wat de totale som inhoudt – gebruikers willen weten waar hun geld naartoe gaat. Het is ook een verstandig idee om betalingsopties, pakketten, lidmaatschappen en kortingen aan te bieden. Neem tenslotte een verklaring op voor het annulerings- en no-showbeleid om ervoor te zorgen dat u en uw klanten op dezelfde pagina staan.

  3. Pagina ‘Over': ook wel ‘ons verhaal' genoemd, deze pagina biedt een persoonlijke beschrijving van uw bedrijf. Het is een geweldige plek om het verhaal van wie je bent mee te nemen, van de achtergrond van je bedrijf tot het vaststellen van je expertise en praten over je waarden en filosofie. Mensen moeten in staat zijn om een ​​idee te krijgen van de persoonlijkheid achter de oprichter van uw bedrijf. Als een dienstverlener is het vormen van relaties de essentie van het verwerven en cultiveren van loyale klanten.

  4. Contactpagina:   zorg ervoor dat u gemakkelijk contact kunt opnemen nu u hen overtuigd heeft van uw uitstekende aanbod. U kunt een aparte pagina (of een sectie) toevoegen die is gewijd aan al uw contactgegevens. Dit omvat telefoonnummers, e-mail, sociale media-accounts, een contactformulier en andere mogelijke manier waarop klanten contact met u kunnen opnemen. Klanten verwachten al uw informatie te kunnen vinden in de voettekst van uw site (u weet wel, dat gebied rechts onderaan). Zorg er dus voor dat bovenop de pagina die u maakt, uw voettekst gevuld is met up-to-date contact en extra informatie zoals openingstijden, privacybeleid en algemene voorwaarden.

Extra's (maar ten zeerste aanbevolen):

  1. Blog:  Het perfecte platform om een ​​loyale community op te bouwen, nieuwe content te produceren en jezelf als expert te profileren. Bovendien zijn al deze inspanningen goed voor uw SEO. Als woorden niet jouw ding zijn, is er geen reden tot paniek. Gelukkig voor jou, we hebben de definitieve handleiding voor het starten van een succesvolle blog.

  2. Het team: Het doel van deze pagina is om transparant te zijn over wie je bent door het bezoekers gemakkelijk te maken om je personeel te leren kennen dat in de toekomst voor hen zal zorgen. Het moet foto's bevatten, een beschrijving van wie ze zijn of hun expertise. Om iets persoonlijks te laten zien, kun je elk teamlid iets leuks over zichzelf vragen. Dit kan van alles zijn, van hun favoriete ijssmaak tot hun favoriete muziekgenre.

  3. Getuigenissen:   de perfecte plek waar eerdere, tevreden klanten uw lof zingen. Niets is indrukwekkender voor een potentiële klant dan positieve, onpartijdige beoordelingen over uw uitstekende service. Geloof het of niet, er zijn enkele klanten die hun beslissing baseren om uw service te boeken (of niet te boeken) uitsluitend op basis van beoordelingen.

  4. PR-dekking:   als je toevallig bepaalde grote publicaties bereikt, en goede pers voor die kwestie, is het de moeite waard om dit een punt op je website te maken. Net als getuigschriften zal dit bijdragen aan de geloofwaardigheid van uw diensten.

  5. FAQ-pagina:   dit is intuïtief voor uw klant en efficiënt voor u, waardoor het een geweldige aanvulling op uw website is. Door een pagina met veelgestelde vragen op te nemen, kunt u antwoorden geven op vragen die van nature kunnen worden beantwoord terwijl klanten op uw site browsen. Om het goed te krijgen, kun je onze handleiding lezen over het maken van een mordenaar FAQ-pagina .

Voorbeeld website van serviceprovider

04. Voeg een online reserveringsfunctie toe

Het belangrijkste onderdeel van een servicewebsite is om het voor klanten mogelijk te maken online services te boeken en te betalen. In slechts enkele minuten kunt u een online reserveringsfunctie instellen met al uw diensten samen met relevante informatie (specialisten, duur van de afspraak, prijs, locatie, enz.). Zo kunnen uw klanten efficiënt een afspraak plannen, deze aan hun agenda toevoegen en e-mailherinneringen ontvangen – allemaal zonder één telefoontje te plegen.

Wix Bookings biedt een online planningsproces dat binnen enkele minuten kan worden opgezet om u deze moeiteloze, commissie-vrije ervaring te bieden, vergezeld van alle aspecten die een dienstverlener nodig heeft. Hier kunt u al uw bedrijfsaanbiedingen op één plek presenteren met levendige foto's, categorieën, taglines en beschrijvingen. Personaliseer dit vervolgens verder door klanten individuele of groepssessies te laten boeken. Als het gaat om het ontvangen van betalingen, kunt u met deze functie gemakkelijk volledige of gedeeltelijke betaling accepteren via bekende, veilige methoden.

Afspraakschema's kunnen gemakkelijk worden gesynchroniseerd met uw zakelijke en klantenkalenders. Bovendien lopen klanten minder snel een afspraak mis omdat ze automatisch per e-mail een melding ontvangen. Voor u en uw personeel ontvangt u realtime boekupdates wanneer uw klanten een afspraak met u plannen. Dit en de rest van de informatie van uw klanten (dwz hun afspraakgeschiedenis, contactgegevens, verjaardagen, notities) zijn allemaal op één handige plaats te vinden. Als het niet eenvoudiger zou kunnen worden, kunt u uw hele bedrijf onderweg beheren via de mobiele Wix-app , inclusief het verzenden van facturen, live chatten met klanten en het accepteren van boekingen.

Voorbeeld van Wix Bookings gebruikt op de website van de serviceprovider

05. Besteed aandacht aan SEO

Zoekmachine-optimalisatie kan behoorlijk ontmoedigend klinken, maar het is eigenlijk niet ingewikkeld als je een paar eenvoudige stappen volgt. Eenvoudig gezegd, SEO is de praktijk van het optimaliseren van uw site, zodat uw pagina's hoger kunnen scoren op de resultaten van zoekmachines. Er zijn een aantal manieren om uw inspanningen te vergroten, zoals: het kiezen van de juiste domeinnaam, het toevoegen van alternatieve tekst aan uw afbeeldingenen het gebruik van de juiste zoekwoorden op uw hele site. Deze zoekwoorden zijn wat klanten in de zoekbalk typen om te vinden waarnaar ze op zoek zijn, zoals ‘haarsalons bij mij in de buurt'. Wix heeft een uitgebreide en gratis oplossing ontwikkeld die u door alle stappen begeleidt met een persoonlijk plan. Introductie: Wix SEO Wiz , ook bekend als uw nieuwe beste vriend.

Als een servicebedrijf is de belangrijkste factor van SEO waarop u zich moet richten, echter uw lokale SEO . Denk aan zoekmachines als de online versie van de Gouden Gids. Er zijn een aantal acties die u kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf wordt geassocieerd met een geografische locatie in de hoofden van Google, Bing en Co. De eerste stap? Registreer uw bedrijf bij Google Mijn Bedrijf om uzelf op de kaart te zetten. Stel dat u de eigenaar bent van een kapsalon genaamd ‘Hoogtepunten Toronto'. Als een potentiële klant die op zoek is naar een kapper zoekt naar ‘haarsalons in Toronto', heeft uw site een betere kans om te verschijnen, omdat uw bedrijf ‘aansluit' op de zoekcriteria.

06. Maak uw website mobielvriendelijk

Tot nu toe is 52,2 procent van al het websiteverkeer wereldwijd via smartphones gekomen. Deze statistiek neemt alleen maar toe, wat betekent dat het cruciaal is om uw reserveringsservices via het mobiele netwerk voor iedereen gemakkelijk toegankelijk te maken. De grootste factoren om te overwegen bij het optimaliseren voor mobiel zijn leesbaarheid en navigatie. Goede zaak Wix produceert automatisch een mobiele versie van uw site die er op elk apparaat prachtig uitziet.


Mobielvriendelijke website met de Wix Mobile Editor

07. Krijg een second opinion

Wacht! Voordat uw site live komt met de klik op de knop “Publiceren”, neemt u de tijd om te controleren of alles eruitziet en werkt zoals u het bedoeld had. Bekijk een voorvertoning van uw website en blader door de lay-out en proef de tekst opnieuw en opnieuw. Je kunt zelfs een vertrouwde metgezel vragen om over dingen te kijken – hoe meer ogen die fouten van tevoren kunnen onderscheiden, hoe beter. Hier is een lijst met essentiële items die moeten worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd .

08. Promoot uw diensten

Als u eenmaal uw website heeft gepubliceerd, betekent dit niet noodzakelijk dat uw doelgroep er begrip voor heeft. U zult enige moeite moeten doen om uw site te promoten. Nu, voordat u zegt: “dit klinkt duur”, hoort u ons. Uw site bezoeken hoeft u geen dubbeltje te kosten! We hebben 10 effectieve manieren verzameld om uw website gratis te promoten . Echt, het is gratis. Een plek waar je altijd op moet zijn, zijn je sociale mediakanalen. Vooral de platforms waar je publiek het meest naar toe trekt.

09. Rust niet op uw lauweren

Langdurig succes houdt niet op wanneer uw website compleet is. Om resultaten te behalen en het hoofd boven water te houden, is het belangrijk om voortdurend het succes te meten en kansen te vinden om uw bedrijf te verbeteren. Een manier om dit te doen, is door uw analyses regelmatig te controleren om te zien hoe klanten hebben gereageerd op uw nieuwsbrieven en posts op sociale media. Verwaarloos uw site niet, maar verfraai hem liever zo nu en dan met nieuwe inhoud via uw blog, verbeterde functies of recente afbeeldingen. Als u uw services, uren of team wijzigt, moet u ervoor zorgen dat uw website ook is bijgewerkt, zodat uw klanten de meest nauwkeurige informatie hebben. Oh, en maak je klaar, want je agenda staat bijna volgeboekt.

Klaar om te beginnen met het aanbieden van uw indrukwekkende diensten online? Ontvang vandaag boekingen  op uw website!?


Theo-Herbots-Wix-NL

Deel met Familie, Vrienden en Kennissen, zij zullen U dankbaar zijn | *•.¸♡ ᴡᴏʀᴅᴘʀᴇs-ʙʟᴏɢɢᴇʀs ɢᴇʙʀᴜɪᴋ ᴅᴇ ʜᴇʀʙʟᴏɢ-ᴋɴᴏᴘ ♡¸.•*

9 weergaven0 opmerkingen
bottom of page